Az első hazai meccs

Budafokon kezdte a szezont egy hete a Nyíregyháza Spartacus. A csapat jól játszott, és Dragóner Filip egy szép akció végén megszerezte a vezetést is. Fordulás után is irányította a találkozót a Szpari, és Holdampf Gergő passza után Csilus Tamás megszerezte a második gólt, bebiztosítva ezzel a győzelmet. Sikerével a Nyíregyháza vezeti az NB-II-es tabellát. Vasárnap hazai környezetben is bemutatkozik a csapat, a Budaörs ellen.

- Örömteli, hogy győztes idegenbeli meccs után vagyunk. Forró hetünk van, ezért az edzéseket igyekeztünk áttenni a reggeli órákra. A fiúk keményen dolgoztak, reméljük ennek lesz eredménye. A Budaörs szervezett, agresszív futballt játszik, így nem lesz könnyű találkozó - Lucsánszky Tamás vezetőedző, Nyíregyháza Spartacus

Nem könnyítette meg a felkészülést a héten a nagy meleg, és nem tett jót a Városi Stadion gyepének sem. Rossz állapotban van a talaj, ez pedig nem a játszó, hanem a védekező csapatoknak kedvez. Ennek ellenére az első hazai meccsen nem lehet más a célja a Szparinak, mint a győzelem.

- Az első hazai meccsünk következik, sokan a keretből most tapasztalhatják meg, milyen Nyíregyházán, hazai közönség előtt pályára lépni. Az ultrák legutóbb szurkoltak már Budafokon is, nagyon hiányoztak eddig, örülök, hogy ismét segítenek majd nekünk. Remélem sok néző kilátogat majd a Városi Stadionba, és sikerül olyan játékkal megörvendeztetni a közönséget, amilyenre számítanak – mondta Rudolf Gergely csapatkapitány, Nyíregyháza Spartacus

Tavasszal izgalmas mérkőzést játszott a Budaörs ellen a Nyíregyháza Spartacus. A 95. percig vezetett Rudolf Gergely találatával a Szpari, ám ekkor jött Sajbán Miklós, és egyenlített. A budaörsiek múlt vasárnap saját bőrükön tapasztalhatták, mit éreztek akkor a nyíregyháziak. A 91. percig vezettek a Gyirmót ellen az első fordulóban, de ekkor egyenlítettek a vendégek, így 1-1 lett a végeredmény. A csapathoz több új játékos érkezett a nyári szünetben, közülük a kapus Kemenes Szabolcs és a korábbi válogatott Czvitkovics Péter a legismertebb. Ami a Szparit illeti Kártik Bálint meggyógyult, a középpályás egy vírusos betegséggel küzdött, de a héten már a többiekkel készült. A Budaörsöt Bene Ferenc szakmai igazgató alaposan feltérképezte, és a szakemberek nehezebb mérkőzésre számítanak mint a Budafok elleni volt. A találkozó vasárnap 17.30-kor kezdődik.

Dankó László