Az első győzelem idegenben - hármat lőtt a Szpari Csákváron!

A korábban a Szpariban játszó Daru Bence és Csilus Ádám is pályára lépett a Nyíregyháza ellen, míg a mieinknél Rokszin Ádám először volt kezdő bajnokin.

Aqvital FC Csákvár-Nyíregyháza 0-3 (0-2)

Tersztyányszky Ödön Sportközpont

Jv: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Szabó Péter)

Csákvár: Markek – Csilus Á., Kiprich D., Csonka (Farkas A. 28.), Baranyai – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek (Szabó a szünetben), Simon M., Deutsch L. – Daru (Baracskai 65.)

Edző: Szijjártó István

Nyíregyháza: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovic, Forró – Starosta (Nagy J.89.) , Kártik, Gulyás M., Rokszin (Farkas M. 76.) – Rezes (Kovács N. 63.), Hornyák

Edző: Zoran Spisljak

Szeles időben kezdődött a mérkőzés, rögtön egy Csilus lövéssel, de Jova magabiztosan fogta a labdát .A másik oldalon egy szöglet után alakult ki lehetőség, de elkerülte a csákvári kaput a labda. Az ötödik percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari, Starosta Dávid beadása után Hornyák Marcell lőtt a kapuba, 0-1! Sőt! A 8. percben Pejovic Danilo indította Rokszin Ádámot, aki a kapus mellett a hálóba lőtt, 0-2! A 15. percben majdnem sikerült harmadszor is bevenni a kaput, Starosta beadása után Rezes fejelhetett, de mellé szállt a labda, nagy helyzet volt. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, jól futballozott az első húsz percben a Szpari. A 24. percben újabb lehetőség, Rezes indult kapura, de végül szögletre mentettek a hazaiak. Három perccel később újabb nagy helyzet, Gulyás indításával Hornyák egyedül mehetett kapura, a hazai kapus azonban lábbal bravúrosan védett. A 31. percben Simon végezhetett el jó helyről szabadrúgást, Jova ütötte ki a léc alá tartó labdát. Többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza, de a játékrész végére rendezte sorait a Csákvár amit Skribek lövése is jelzett. A 43. percben újabb Szpari ziccer, Hornyák a félpályától vezethette a kapusra a labdát, de végül Kiprich utolérte és szerelte. A játékrész hosszabbítására még jutott egy nyíregyházi szöglet ( 6-1-volt az arány ekkor a javunka), de több gól nem esett. A Szpari két gólja mellett sok helyzetet alakított ki, és bebiztosíthatta volna győzelmét már az első 45 percben. 
Félidei statisztika:
Labdabirtoklás 48%/52%
Lövés kapu mellé: 4/6
Lövés kapura 2/3
Szögletek: 1/6


A második félidőben aktívan kezdtek a hazaiak, előbb Sándor lövése pattant le, majd Daru fejesét fogta Jova. Meddő mezőnyfölénybe került a hazai csapat, helyzetet nem tudtak kialakítani. Több volt a szabálytalanság, a 62. percben a Szpari hálóőre mentett egy lövésnél. A szögletnél újból hárítani kellett, majd sikerült tisztáznia Polényinak meleg helyzetben. Stabilan védekezett a Nyíregyháza, de próbált nyomást gyakorolni a Csákvár. A 74. percben egy szabadrúgás okozott veszélyt a kapu előtt, Farkas A. lőhetett közelről, de Jova Levente nagyot védett. A másik oldalon Gulyás végezhetett el szabadrúgást, a lövést kiütötte Markek. A 88. percben megszerezte haramdik gólját a Szpari! Forró Gyula indítása után Kártik Bálint lőtt a hosszú sarokba 14 méterről! A Szpari jó játékkal első idegenbeli győzelmét aratta tavasszal!