Az első adagok már elkészültek – Csatlakozzon Ön is a gasztronómia szerelmeseihez!

Száguldó riportereink a Tirpák Fesztivál helyszínéről jelentik: az első adagok már elkészültek.


Halászlé, pörkölt és lapcsánka is van a már elkészült ételek között a Kossuth téren megrendezésre kerülő Tirpák Fesztiválon. A borús időjárás ellenére is érkeznek a résztvevők a kulináris élményt nyújtó rendezvényre, a Szakképzési Centrum standjánál többek között már kenyérlángost és babgulyást is vásárolhatnak a megváltott kóstolójegyekért.

A felsőbb éves diákok nagyjából a rendezvény startja előtt 8 órával készítették el az ételeket.

A Szabolcs Halászati Kft.-nek sincs oka panaszra, alig néhány perc és elkészülnek ételeikkel, a halászlé 10 perc múlva tálalásra kész. A főzőcsapat tagjai fél 7-re érkeztek a Kossuth térre, a helyszínen készítenek mindent. 

A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület egy receptjét is elárulta, a szűzérméket kakukkfűvel ízesítik és mustáros habarást készítenek, ettől lesz pikáns az ízvilága. Az általuk nyújtott kínálatban fitness lapcsánka is szerepel, és bizonyosan megéri beállni az előttük kígyózó sorokba, hiszen meghívást kaptak a luxemburgi gasztronómiai fesztiválra is.

 

Fotók: Horváth Kíra