Nyíregyházán nyílt meg az első éjjel-nappal működő posta!
Fotó: Magyar Posta

A Magyar Posta közleményben jelentette be, hogy az első éjjel-nappali postai ügyintézésre alkalmas ügyfélteret a Bethlen Gábor utca 4. szám alatt az „1”-es postán nyitotta meg.  Itt csomagfeladásra és -átvételre, ATM-ből történő készpénzfelvételre és egy speciális KIOSK ügyintézési automatán keresztül hivatalos okmány- és járműügyek intézésére is lehetőséget teremtettek az ügyfelek számára.

A koncepció követi a postai trendeket, így például a francia, osztrák, szlovén, svájci és szingapúri posta által már bevezetett automatizált szolgáltatásokhoz hasonlítható.

Az új ügyféltérrel a Magyar Posta a csomagautomaták és a bankautomaták nyújtotta lehetőségeken felül további szolgáltatásokat is kínál, például a postafiókbérlést és a letéti küldemények kézbesítését, csekkbefizetést az iCsekk app QR-kódjainak segítségével, valamint csomagoláshoz használatos eszközök és postakész borítékok vásárlásának lehetőségét automatából

– emeli ki a közlemény.

Az éjjel-nappali ügyféltérben egy speciális ügyintézési automatán (KIOSK) hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, vezetői engedély pótlása, személyazonosító igazolvány és lakcím bejelentése, valamint további hivatalos okmány- és járműügyek is intézhetők – írja a Magyar Posta.

A tájékoztatás szerint a Magyar Posta további 12 helyszínen tervezi a postai szolgáltatások éjjel-nappali elérésének lehetőségét megteremteni: öt budapesti, valamint több vidéki postán Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, Debrecenben, Kecskeméten és Miskolcon.