Az Arany és a Bethlen a leggyorsabb iskola Nyíregyházán
A stadionban ismét megrendezték a Városi Diáksport Napot. Több száz gyerek mérte össze tudását, és ismerkedett meg a különböző sportágakkal.

Közös bemelegítéssel indult a hagyományos Városi Diáksport Nap, melyre Nyíregyháza általános és középiskoláiból érkeztek diákok. Több sportágban mérhették össze tudásukat, a kispályás foci, a strandröplabda és a kosárlabda mellett váltófutásban és kötélhúzásban is versenyezhettek a diákok. A legfontosabb azonban az volt, hogy mozogjanak, Nyíregyháza pedig ehhez minden feltételt igyekszik megteremteni.

– Nyíregyháza egy sportos város, és ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy felújítunk sportcsarnokokat, tornatermeket, hanem alkalmat is teremtünk a sportra. Ilyen a Mozdulj Nyíregyháza!, vagy a mai diáksport nap, mely jó lehetőség arra a fiataloknak, hogy értelmesen töltsék szabadidejüket – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

A diáksport napon több sportágat is kipróbálhattak a fiatalok, és az is kiderült, hogy a váltófutás után az általános iskolásoknál az Arany János iskola a leggyorsabb, míg a középiskolások versenyét a Bethlen nyerte. A kötélhúzásban a Bem, illetve a Széchenyi nem talált legyőzőre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség 2014. február 20-án együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás szerint az elmúlt tanév eredményei alapján a szeptemberi közgyűlésen Eredményességi és Tehetséggondozási utánpótlás díjat adományoz 6 testnevelőnek. Az elismeréseket ma adták át a megyeházán. Díjat kapott Rontóné Táti Gizella, Pintye Zoltán, Baráth Sándor, Széles Zoltán, Papp Szilárd és Bakosiné Szenczi Erika, utóbbi a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelője.

Dankó László