Augusztus második felében ellepik a kerékpárversenyzők Nyíregyházát
Augusztus második felében ellepik a kerékpárversenyzők Nyíregyházát

Augusztus második felében ellepik a kerékpárversenyzők Nyíregyházát. Itteni érintettséggel 17-én Nemzetközi Háztömb Körüli Verseny lesz, 26–28. között V4 Junior Világkupa – szintén – Nemzetközi Kerékpáros Verseny, 31-én pedig Tour de Hongrie.

Akik szeretik a kerékpáros versenyeket, azoknak igazi csemegét ígér a nyár vége Nyíregyházán. Augusztus 16-17-én rendezik meg az UCI „One Belt One Road” elnevezésű Nemzetközi Kerékpáros Háztömb Körüli Versenyt, amely a második napon érinti majd a szabolcsi megyeszékhelyet. Solymosi János versenyigazgatótól megtudtuk, a hétfői napon 4,5 kilométeres távon 4 kört tesznek majd meg a versenyzők a belvárosban, majd ugyanez a mezőny 1,5 kilométeres távon is fog körözni. Mindez azt vonja maga után, hogy hozzávetőlegesen 170 elit versenyző érkezik Nyíregyházára, egészen pontosan 16 ország 29 csapata.

Igazi nagy durranás

Augusztus 26. és 28. között háromnapos magyarországi ifjúsági világkupa-viadalt is rendeznek, nyíregyházi központtal. Ennek különlegessége, hogy országúti kerékpáros világverseny ezt megelőzően 1928-ban volt Magyar­országon, amikor világbajnokságot rendeztek. Ezúttal Visegrad 4 Juniors néven három mezőnyversenyből és egy egyéni időfutamból álló vk-állomásra kerül sor a Visegrád 4 Kerékpárverseny hazai viadalait is szervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) rendezésében. A világ minden tájáról érkeznek majd indulók, így itt lesznek az Egyesült Államok, Mexikó és Kuba nemzeti válogatott csapatai is. Ők a belvárosban is köröznek majd, 27-én például az egyenkénti indítású időmérő futam startja a római katolikus templomnál lesz.

Világsztárok érkezhetnek

A koronavírus-világjárvány miatt a május közepére álmodott Tour de Hongrie-t – profi országúti kerékpárverseny – sem lehetett megrendezni, azonban augusztus 29. és szeptember 2. között pótolják, augusztus 31-én pedig Nyíregyházát is érinteni fogja. A  világ számos földrészén, több mint 150 országban lesz nézhető a kiemelkedő nívójú verseny, így túlzás nélkül kijelenthető: augusztusban a világ a szabolcsi megyeszékhelyre (is) figyel majd.