Augusztus 20-ig törvénykezési szünetet tart a Nyíregyházi Törvényszék

Elkezdődött a törvénykezési szünet a Nyíregyházi Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságokon. Az országos gyakorlatnak megfelelően a törvénykezési szünet augusztus 20-áig tart.


Időtartama a határidők számításakor a polgári ügyekben nem vehető figyelembe, a határidőkbe nem számít bele a szünet. A törvény által soron kívüli ügyként szabályozott eljárásokban az ügyintézés továbbra is biztosított. A büntető ügyekben pedig ellátják törvényi feladataikat a bíróságok, folyamatos a cégbíróságok működése is.

Az ítélkezési szünet ideje alatt többek között a letartóztatásokról is határozhat a bíróság, a Nyíregyházi Törvényszék főépületében és bíróságain pedig több ügyet is tárgyalnak a soron kívüliségre figyelemmel.

A kezelőirodák működése ügyfélfogadási időben változatlan, az ügyfelek beadványaikat benyújthatják és az iratokba is betekinthetnek. A panasznapi ügyfélfogadási napon az ügyvéd által nem képviselt ügyfelek jogi segítség igénybe vételével nyújthatják be keresetleveleiket, beadványaikat.


Dér Vivien