Átfogó ellenőrzés az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán

Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópálya megyei szakaszán 2020. október 14-én. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Mohos pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 43 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és egy fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 26 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu