Átadták az idősek otthonát
Új idősek otthonát adott át a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Nyíregyházán a Bessenyei téren. Az egyháznak az országban ez már az ötödik ilyen intézménye. A nyíregyházi Atyám házában 16 idős embert tudnak elhelyezni.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség februári közgyűlése keretében ünnepélyesen adta át az új idősek otthonát a Bessenyei tér 9. szám alatt. Nyíregyházán az országban már az ötödik ilyen intézményt hozták létre, korábban Szolnokon, Budaörsön, Békéscsabán és Hetefejércsén nyitottak központot. Mint elhangzott, az egyházi munkának része az idősek egészségügyi és szociális gondozása. A nyíregyházi Atyám házában 16 idős embert tudnak elhelyezni, akik teljes körű ellátásban részesülnek. A gondozóház a hivatalos, törvényi keretek között nyitott minden társadalmi réteg felé, de elsősorban a nyíregyházi gyülekezetük időseit szeretnék támogatni.



KÖZEL 100 MILLIÓ FORINTOS BERUHÁZÁS

 

Iványi Gábor az egyház vezetője elmondta, az éppen eladósorban lévő épületet 60 millió forintért tudták megvásárolni, a két hónapos átalakítási munkák során pedig mintegy 40 milliót költöttek. Ez azt jelenti, hogy egy férőhely 6 millió forintba került, ami nem tűnik nagy összegnek. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a nyíregyházi gondozóház további bővítését is tervezi, hiszen a felső szint még kihasználatlan. Emellett szándékukban áll, hogy a régi parókiát is átalakítsák az idős ellátás számára, a lelkészlakás pedig máshol kap majd helyet.

Szoboszlai Tibor