Aszfaltozások városszerte

Nyíregyháza számos pontján gőzerővel dolgoznak a kivitelezők, hogy az út- és járdaépítési munkálatok jelentős része befejeződjön az iskolakezdésre. Szinte valamennyi helyszínen kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás lassítja a haladást, az önkormányzat és a kivitelezők a lakosság megértését kérik.


Az Epreskert–Körte utcai és a Sarkantyú utcai járda aszfaltozása elkészült, kedden megkezdődött a Stadion utcai járdák bontása, szegélyezése, várhatóan a jövő héten ez a szakasz is aszfaltburkolatot kap. A Deák Ferenc utcában a hét közepén aszfaltozták a járdát, a László utca-Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál még zajlik az aszfaltburkolat készítése.

Folyamatban van a Bocskai utca felújítása Hunyadi utca-Inczédy sor közötti szakaszon, jelenleg a járda és az út szegélyének bontása, építése zajlik. A Család utcán befejeződött az aszfalt kopóréteg terítése, kedd estétől megszűnt az egyirányúsítás, a járdaburkolat aszfaltfelülete 90 százalékban elkészült. Szintén folyamatban van a Törzs utca-4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkája.

A Körte utca aszfaltozása befejeződött. A Kosbor utca felújítási munkálatainál is elkészült az aszfalt kiegyenlítő réteg, de még tart az aknafedlapok szintbe helyezése.

A kertvárosi Bottyán utca felújítása során jelenleg a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába jobb oldalon útszélesítés zajlik, ideiglenes buszmegállóhelyeket jelölnek ki. A Derkovits utca-Szirom utca közötti szakaszon parkoló és járdaépítés van folyamatban.

A borbányai Lujza utca teljes felújítása kapcsán ideiglenes forgalmi rend lépett életbe. A Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett.

Sóstóhegyen és Sóstófürdőn a Templom utcában folyamatban van a padkaépítés és a tereprendezés. A Fácán utcai csomópontban jelenleg az útszegélyeket építik át. A Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála és Vénusz utcákban gyors ütemben épül a térkő burkolatú út alapja, szegélyezéssel. A Vénusz utcában a napokban megkezdődött a padkázás.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)