Aranyérem búcsúzóul

A tavaszi szezonban 100 %-os teljesítményt nyújtó nyíregyházi junior férfi kézilabda együttes Tiszavasváriban játszotta utolsó mérkőzését. Az első félidőben a házigazda vezetett, de szünet után fordított a Nyíregyházi Sportcentrum, és 34-32-re győzött. Bécsi János együttese 24 mérkőzésből 22-őt nyert meg, egy alkalommal játszott döntetlent, így 45 pontjával magabiztosan végzett a bajnokság élén. Érdekesség, hogy a Nyíregyháza kapta a legkevesebb gólt a szezonban és a Sportcentrum játékosa Bécsi Ádám végzett a góllövőlista élén 197 találattal.

- Ez egy három éves munka gyümölcse ami most beérett. Már tavaly is közel álltunk az első helyhez, de végül az utolsó előtti fordulóban egy góllal kikaptunk az Algyőtől, és akkor nem sikerült megszerezni a bajnoki címet. Idén azt kértem a játékosoktól, hogy mivel sok végzősünk van, búcsúzásként ajándékozzuk meg őket egy aranyéremmel, és ez sikerült - mondta Bécsi János a Nyíregyházi Sportcentrum edzője. 

Tíz játékos nem folytathatja jövőre a korosztályban, közülük néhányan a felnőtt csapathoz kerülnek, néhányan pedig a továbbtanulás miatt más városba költöznek. Ami a felnőtt együttest illeti, ott is lesznek változások. Kaplonyi Zoltán befejezi a kézilabdát, Pánczél Zoltán pedig Békésre igazol. Erdős Zoltánnak és Vasas Györgynek is vannak ajánlatai, így nem kizárt, hogy ők is máshol folytatják. A tervek szerint nyáron több új játékos érkezik az együtteshez, elsősorban fiatalokat szeretne szerződtetni a klub, akikre hosszú távon számítanának.

Dankó László