Továbbra is téli tanszünetes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai, ha kell járatsűrítéssel
Fotó: Szarka Lajos

A Volánbusz a szolgáltatást megrendelő önkormányzat kérésének megfelelően 2021. április 19-től a téli tanszünetes menetrend szerint közlekedteti helyi autóbuszjáratait Nyíregyházán. Az óvodák és az általános iskolák újranyitása miatt várható forgalomnövekedésre a csúcsidőszakokban járatsűrítéssel és tartalék járművekkel készül a közlekedési vállalat.

2021. április 19-től az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai jelenléti oktatásra állnak vissza. A Volánbusz nyíregyházi helyi járatai az előzetes egyeztetéseknek megfelelően, továbbra is a téli tanszüneti menetrend szerint közlekednek. A várható forgalomnövekedés miatt esetlegesen bekövetkező zsúfoltság elhárítása érdekében a reggeli és délutáni csúcsidőszakban három járatsűrítő autóbusz közlekedik. A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az utasforgalmat, és tartalék autóbuszokat is forgalomba állít. 

A Volánbusz a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében kéri utasait, részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, és az értékesítési csatornák széles körét kihasználva lehetőség szerint elővételben váltsák meg jegyüket, bérletüket. A Volánbusz járatain az autóbusz-vezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás továbbra is szünetel, az autóbuszokon nem lehet menetjegyet és bérletet vásárolni! Az autóbuszjegyek és -bérletek megvásárolhatók a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban. Egyes nyíregyházi helyi menetjegyek és bérletek elérhetők a vasúti pénztárakban is.

Kérjük az utazókat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. Ne feledjék, hogy a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

 

Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt.