Amerikából is vannak vendégei Munkácsynak

Már több mint húszezren voltak kíváncsiak a Munkácsy-festményekre Nyíregyházán. Érkeznek látogatók Szlovákiából és Ukrajnából, de köszöntöttek amerikai, japán, ausztrál és angol vendégeket is a lenyűgöző kiállításon. (Megjelent a Nyíregyházi Napló október 31-ei számában.)


Június végén, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg a Munkácsy-kiállítás Nyíregyházán. Azóta kiegészült a tárlat további 20 festménnyel, amelyek Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumából, az Ermitázsból érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre. Az első tervek szerint október 14-éig lett volna látogatható a tárlat, de dr. Kovács Ferenc polgármester a közelmúltban bejelentette: december 16-áig Nyíregyházán marad az ötven alkotás. A kiállításra hétfőig 23 125-en váltottak jegyet.

Regisztrációval, egyszerűbben

Munkácsy festményeit kis csoportokban, tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni. Aki így szeretné megcsodálni a képeket, az bármikor regisztrálhat a kiállítás honlapján: www.munkacsy.josamuzeum.hu. A hét minden napján, 9.00 és 17.00 óra között várják az érdeklődőket. Dohanics Lászlótól, a múzeum PR menedzserétől megtudtuk, bár ajánlott regisztrálni a kiállításra, aki ezt nem teszi meg, az előtt is nyitva áll a „kiállítás kapuja”, ugyanis személyesen is jelezheti látogatási szándékát a múzeumban.

Még japán nyugdíjasigazolvánnyal is

Határon túlról is nagyon sok látogató érkezett és érkezik hozzánk, hogy megtekintse a Munkácsy-kiállítást. Fogadtunk érdeklődőket Szlovákiából, Ukrajnából, de még sokkal messzebbről is: Angliából, Amerikából, Ausztráliából és Japánból is. Az utóbbi országból például egy nyugdíjas hölgy, aki a japán nyugdíjasigazolványát is nálunk szerette volna érvényesíteni. Természetesen meghagytuk neki a lehetőséget, büszkék vagyunk arra, hogy ennyire távolról is érkeznek hozzánk látogatók.

A fantasztikus Seuso- és a Munkácsy-kiállítás után jövőre újabb ámulatba ejtő meglepetésekkel szolgálnak majd az érdeklődőknek. Többek között elhozzák a Jégkorszak kiállítást és Szinyei Merse Pál festményei is láthatók lesznek Nyíregyházán!


Bruszel Dóra