Állásbörzét rendezett a megyei napilap, több száz állást kínáltak a Continental Arénában

Egyre kevesebb az álláskereső, a cégek fejlesztenek és nő a munkahelyek száma is. Ez jellemzi térségünket – hangzott el a megyei napilap nagyszabású, szakmai fórummal egybekötött állásbörzéjén.


Román István megyei kormánymegbízott elmondta:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelen pillanatban 80 ezer fővel többen dolgoznak, mint 8 évvel ezelőtt. Ez egy nagyon komoly előrelépés és ugyan az országos átlaghoz képest még mutatunk egy kis lemaradást, de én azt gondolom, hogy az embereknek egy jelentős része, aki szeretne dolgozni és szeretne jó munkahelyet találni, annak sokkal nagyobb esélye van erre, mint volt évekkel ezelőtt. Ezzel együtt tennivalók is vannak. A feladataink változnak, átalakulnak – egyre inkább arra kell fókuszálnunk, hogy a munkáltatók és a munkavállalók között a Kormányhivatal egyfajta összekötő kapocs lehessen és segítse azokat a folyamatokat, amiben a megfelelő ember a megfelelő munkahelyre kerülhet. Ez mind a munkáltatónak jó, mind pedig a munkavállalónak.

A régió egyik legnagyobb munkaerő-piaci seregszemléjén az OFA ügyvezető igazgatója azt mondta, újabb programmal erősítik a munkaerőpiacot.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Karakó László kiemelte:

A Pénzügyminisztérium megbízásából egy munkaerő-piaci reform-kísérletet hajtunk végre, illetve annak vagyunk a résztvevői. A Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség együttműködésével, az OFA megrendelőként szerepel ebben a programban – nyílt közbeszerzéssel választottunk ki egy nemzetközileg elismert szervezetet, egy külsőst – nyilván egy külső szemlélet mindig más, mint egy belső, szakmai. Ennek a programnak az a lényege, hogy hogyan lehet minél több embert a legjobb módszerekkel a munkaerőpiacra terelni. Sokat várunk a programtól, november közepe körül már lesznek várható eredmények.

Az állásbörzén városunk alpolgármestere kiemelte, több cég fejleszt Nyíregyházán, a munkahelyek száma szinte folyamatosan nő és a gazdaságélénkítő programok, többek között a Foglalkoztatási Paktum is erősíti a helyi munkaerőpiacot.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért hangsúlyozta:

Kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint mikrovállalkozásoknak a foglalkoztatáshoz támogatást, bértámogatást adunk. 200 fő foglalkoztatásához járultunk így hozzá. A hangsúlyt a jövőben inkább a képzésekre fogjuk fektetni, mert ahogy csökken a munkanélküliség, előfordulhat, hogy nincsen megfelelően képzett munkaerő. Így képeznünk kell, hogy a cégek és a vállalkozások igényeinek megfeleljen a munkaerő-kínálat.

A munkaerő-piaci seregszemlén 60 kiállító több száz állásajánlattal várta az érdeklődőket. A pályát és szakmát választók pedig nemcsak munkaadókkal, hanem az oktatással és képzésekkel foglalkozó intézmények képviselőivel is találkozhattak.


Dér Vivien