Alig egy hónapos vezetői engedéllyel okozott súlyos balesetet egy nyírlugosi férfi

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a nyírlugosi fiatalembert ittas járművezetés miatt már korábban eltiltotta a bíróság a vezetéstől, azonban ennek lejárta után újra vezetői engedélyt szerzett több kategóriára is idén márciusban.


2018. április 26-án a friss jogosítványa birtokában vezette gépkocsiját Piricse belterületén, amikor feltehetően rutintalansága miatt lehajtott az úttest jobb oldali padkájára, ahol nekiütközött egy parkoló személygépkocsinak, amelyben ketten is ültek. Ráadásul a vétlen személygépkocsit az ütközés nekidobta egy szintén ott parkoló másik gépkocsinak.

A parkoló gépkocsiban ülő két személy egyike nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, eltört az állcsontja, sérült a szemürege, a térde és a mellkasa is, míg társa megúszta nyolc napon belül gyógyuló kisebb sérülésekkel.

A baleset azért következett be, mert a vádlott képtelen volt az úttesten tartani az általa vezetett járművet.

Bár a vádlott nem minősül visszaesőnek, azonban az újabb bűncselekmény miatt szigorúbb büntetésre számíthat, és az ügyész azt indítványozta, hogy hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől is a bíróság.

Az ügyben a Nyírbátori Járásbíróság fog ítéletet hozni.