Alakul a keret – íme az edzőtáborba utazó Szpari
Tizenkilenc játékossal utazik el a Nyíregyháza Spartacus Abaújszántóra.

Hétfőtől Abaújszántón folytatja a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus. A csapat öt napig lesz edzőtáborban, és Kassán egy edzőmeccs zárja a programot. Vasárnapra pihenőt kapnak a labdarúgók, majd hétfőtől ismét Abaújszántón folytatódik a felkészülés. A szakmai stáb elkészítette az utazó keretet.

Játékosok: Ovszijenko Volodimir, Perger Bence, Zoran Kostic, Mohamadou Abdouraman, Rezes László, Rubus Tamás, Szokol Zsolt, Törtei Tamás, Igor Zofcák, Jagodics Bence, Tóth Dániel, Pölöskey Péter, Luis Ramos, Kapacina Kevin, Vámos Márk, Pálinkás Gergő, Ötvös Bence, Lengyel Marcell, Ács Ádám.

Stáb: Brekk János szakmai igazgató, Mátyus János vezetőedző, Balogh László pályaedző, Szabó Attila kapusedző, Márton István technikai vezető, Zákány László masszőr, Zajcz István szertáros, Ferenc László gépjárművezető.

A játékosok közül hatan akadémisták, a szülőkkel és a Bozsik Akadémia vezetésével a jövő héten egyeztet a klub. A fiatalok a tervek szerint korosztályos csapataikban is játszanak majd. Az új igazolások közül több labdarúgóval még tárgyalnak a vezetők, és a jövő héten írhatják alá a papírokat. Luis Ramos is a csapattal tart, ő szívesen maradna Nyíregyházán, a jövő héten születhet megállapodás. Az is eldőlt, hogy a korábbi években kölcsönben szereplő játékosok szerződését felbontja a klub, így Benkő Balázs, Dajka László, Fabu Márton, Lipcsei Márk, Lukács Bence, Reznek Donát, Sándor Dávid és Szathmári Sándor is szabadon igazolható. A klub vezetése előre tervez, és mivel az NB II-ben húsz év alatti játékosoknak is szerepelniük kell, ezért a fiatalabbakra számítanak a keretnél.

Gengeliczki Gergő sem tér vissza Nyíregyházára, neki ajánlatot tett a klub, melyet nem fogadott el, és mivel lejárt a szerződése a Szparinál, ő is csapatot keres. Bajzát Péter marad Mezőkövesden, a korábbi gólkirály elfogadta a kövesdiek ajánlatát. Csütörtökön Ivancsics Gellért is Nyíregyházán járt, neki ajánlatot tett a Spartacus, a jövő hét elejére ígért választ a középpályás.

Dankó László