Alakul a keret - A férfi kosarasok a befejezés utáni sokk után a jövőt tervezik

Októberben folytatódhat a férfi kosárlabda bajnokság. A Hübner Nyíregyháza BS keretét szeretnék együtt tartani, és már egyeztetett a klub vezetése a játékosokkal. 

Harcban állt a feljutásért a Hübner Nyíregyháza BS, az „A” csoportos álmoknak aztán a koronavírus-járvány vetett véget. A kosárlabda bajnokság befejeződött, nincs feljutó és kieső, a játékosok pedig bár edzésben maradtak, főként erősítő tréningeken vehetnek részt. A klub vezetése a kezdeti sokk után viszont már a jövőt tervezi, és egyeztetett a keret tagjaival a közös folytatásról. 

- Azért küzdöttek a fiúk, hogy megmutathassák magukat az „A” csoportban. Érthetően ez a céljuk a játékosoknak, és van aki ezért az ajánlatunkra még nem bólintott rá, de a többség jelezte, hogy egy olyan csapatszellem alakult ki, hogy jövőre is számíthatunk rájuk. Ha a magyar mag megvan, utána tárgyalhatunk légiós ügyben, Bryton Hobbstól úgy váltunk el, hogy várjuk vissza – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 

A szövetség október elejére időzítette a rajtot. Amennyiben a koronavírus-járvány megengedi, júliusban már megkezdődhet a tényleges felkészülés a következő idényre. Egyelőre a közös csapatedzést még nem engedélyezte a szövetség. Amennyiben ez megtörténik, taktikai elemek gyakorlására is lehetőség lesz.