Aláírták a szerződést – Az önkormányzat eszközöket biztosít a közszolgáltatás nyújtásához
Fotó: Trifonov Éva

Nyíregyháza MJV Közgyűlése június 27-ei ülésén döntött arról, hogy „Nyíregyháza közigazgatási területén autóbusszal végzett, menetrend szerinti, helyi személyszállítási szolgáltatás ellátása” tárgyú szolgáltatási koncessziós eljárás nyertes pályázójának, az Északmagyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság kiválasztásával egyetért.

Felkérte és felhatalmazta Dr. Kovács Ferenc polgármestert, hogy a nyertes pályázat alapján a közszolgáltatási szerződést 2020. január 1. – 2029. december 31. időtartamra az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársasággal kösse meg. A nyíregyházi helyi közösségi közlekedésre vonatkozó közszolgáltatási szerződést Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Pelcz Gábor az ÉMKK Zrt. vezérigazgatója július 1-jén írták alá a Városháza Bencs termében.

A Nyíregyháza közigazgatási területén autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítási szolgáltatás ellátására megkötött új közszolgáltatási szerződés lényeges pontokban tér el a korábbi években érvényes, és egyes időszakokra meghosszabbított szerződéstől. Az új szerződésnek megfelelően a szolgáltató bevezeti a szolgáltatási szint (SLA) mérésére szolgáló rendszert, és az „igényvezérelt” közlekedési rendszert a magas színvonalú utas-kiszolgálás és az utasok komfortérzetének növelése érdekében. Ezen felül valamennyi járművön biztosítja a FREE WIFI szolgáltatást, és digitális jegykezelő készülékeket telepít.

A jövőben fejlesztett reszponzív honlapon szlovák, lengyel, román, ukrán, angol és német nyelvű információk is elérhetőek lesznek. Újdonság, hogy várhatóan 2021-től négy kiemelt jegy- és bérletértékesítési ponton 0- 24 órás értékesítés lesz elérhető, jegyértékesítő automaták által.

Az önkormányzat eszközöket biztosít a közszolgáltatás nyújtásához

Az önkormányzat a tulajdonában lévő 36 db földgázmotor (CNG) hajtású alacsonypadlós szóló, és 5 db azonos kivitelű csuklós autóbuszt – meghatározott feltételek mellett - üzemeltetésbe adja az ÉMKK Zrt-nek. A szerződésben a Felek rögzítik, hogy az Önkormányzat tervezi egy új telephely megvalósítását európai uniós források bevonásával, mely telephely megvalósítását követően a Szolgáltató vállalja, hogy ezen Új telephelyet veszi igénybe a közszolgáltatással összefüggésben. A telephely tervezése és/vagy megvalósítása során szerződő felek kölcsönös együttműködési kötelezettséget vállalnak (adatszolgáltatás, tervezés/kivitelezés során szakmai közreműködés).

Kapcsolódó galéria

ÉMKK együttműködési megállapodás aláírása