Akár öt centiméter hó is hullhat az ország egyes területein

Akár öt centiméter hó is hullhat az ország egyes területein

Túlnyomóan borult lesz az ég, de reggel, kora délelőtt északkeleten még vékonyabb lesz a felhőtakaró, illetve délután északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

A Dunántúlon havazás, a délebbi részeken havas eső, hó várható. Leginkább a Dunántúli-középhegységben, Zalában, illetve a Dél-Dunántúlon főként a Mecsekben, illetve a magasabban fekvő dombvidéki tájakon néhány centiméteres vizes, tapadó hóréteg kialakulása várható, de több helyen az olvadás mellett inkább csak átmeneti lepelnyi hó lesz a jellemző.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala)

Egyes helyeken (Bakony, Mecsek) ugyanakkor akár öt centiméter fölötti mennyiség is hullhat. A csapadékzóna a Dunától keletre is átnyúlik, de itt érdemi mennyiség nem várható. Délutántól északnyugat felől fokozatosan gyengül, majd a Dunántúl déli részére húzódik vissza a csapadék.

A délután második felében a csapadék egyre inkább a délnyugati országrészre szorul vissza. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél Nyugat-Magyarországon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő.

 

Forrás: hirado.hu