Akár öt centiméter hó is hullhat az ország egyes területein

Túlnyomóan borult lesz az ég, de reggel, kora délelőtt északkeleten még vékonyabb lesz a felhőtakaró, illetve délután északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

A Dunántúlon havazás, a délebbi részeken havas eső, hó várható. Leginkább a Dunántúli-középhegységben, Zalában, illetve a Dél-Dunántúlon főként a Mecsekben, illetve a magasabban fekvő dombvidéki tájakon néhány centiméteres vizes, tapadó hóréteg kialakulása várható, de több helyen az olvadás mellett inkább csak átmeneti lepelnyi hó lesz a jellemző.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala)

Egyes helyeken (Bakony, Mecsek) ugyanakkor akár öt centiméter fölötti mennyiség is hullhat. A csapadékzóna a Dunától keletre is átnyúlik, de itt érdemi mennyiség nem várható. Délutántól északnyugat felől fokozatosan gyengül, majd a Dunántúl déli részére húzódik vissza a csapadék.

A délután második felében a csapadék egyre inkább a délnyugati országrészre szorul vissza. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél Nyugat-Magyarországon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű. Késő estére -5, +1 fokra hűl le a levegő.

 

Forrás: hirado.hu