Adventi gondolatok: légy magad a fény!
fotó: Z. Pintye Zsolt

Csütörtök este még csak a fények csalogattak. A barátságtalan, hűvös szél, az egyelőre még zárva tartó mézeskalács házak sem csábítottak, még nem töltötték be a finom, ínycsiklandozó illatok a teret. Nem kínálták magukat cédán a hurkák, kolbászok, nem remegtették meg az orrcimpákat a fűszeres forralt borok, a kürtőskalács illata is csak a tavalyról elraktározott emlékként él vennünk. Ám a mesés alkonyat már ígért valamit, parányi boldogság kezdett nőni bennünk; Nyíregyháza ünnepre készül!

Eljön hozzánk az Úr, megszületik, az ige testté lesz, és ha nem hiszel benne, akkor remélhetőleg van családod, rokonaid, barátaid, ismerőseid. Vannak, akiket szeretsz, akik szeretnek. Van benned lélek, aki éhes a szeretetre, aki tud adni, aki képes örülni…

Nekem a karácsonyi forgatag fórum, a szeretet köztere. Gyere el, hívd el a barátaid, ismerőseid, rokonaid, fürödjetek meg a fényben, igyatok egy forralt bort, nagy hidegben egy lélekmelengető pálinkát is, keressetek valami finomságot.

Korán sötétedik és még hetekig fogynak a nappalok és kövérednek az éjszakák, de legyetek ti magatok a boldogság! Megérdemlitek! Rikkantsátok Nyíregyházán is: boldog aki él!

Megsúgom: ma este már „próbaüzemben” nyitnak a „mézeskalácsházak”, szombattól pedig hivatalosan is! December 3-én pedig közösen felkapcsolhatjuk Nyíregyháza ünnnepi fényeit is!

Ugye ott lesztek?