Adományt gyűjtöttek a gyermekosztály részére a rendőrök

Adománygyűjtést szerveztek a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóságának vármegyei járőrei. A befolyt összegből a Jósa András Tagkórház Gyermekosztálya részére vásároltak gyógyászati segédeszközöket és játékokat. Az átadó ünnepséget szerdán tartották.

Babafigyelő monitorokat, kompressziós inhalátorokat, vérnyomásmérőket, pulzoximétereket vásároltak, illetve különböző eszközöket és gyerekjátékokat gyűjtöttek össze a gyermekosztálynak a vármegyei járőrök. A karácsonyi időszak sokak számára a jótékonykodásról szól, a kórházban dolgozók és beteg gyermekek is szívesen fogadták az adományokat.

„Nagyon hasznos ez a gyerekeknek. Mert nem csak gyógyító eszközöket kaptunk, melyek nélkülözhetetlenek a munkánk során. De a kis ajándékok, amikkel a gyerekek játszhatnak növelik a komfortérzetüket. Biztos, hogy hozzájárul ahhoz, hogy mihamarabb gyógyuljanak és a körülményekhez képest jól érezzék magukat a kórtermekben.” – emelte ki Dr. Varga Éva a Gyermekinfektológiai részleg vezetője.

A Készenléti Rendőrség 22-es bevetési osztálya közel 200 fővel működik. Az adománygyűjtést az egyik rendőr kezdeményezte, ehhez csatlakoztak kollégái.

„Karácsony van. A gyerekeknek biztos nem jó a karácsonyt itt tölteni. Ezzel szeretnénk ezeket a napokat számukra feledhetőbbé tenni.” – mondta el Pfujd Ferenc, a Készenléti Rendőrség 22-es bevetési osztály alosztály-vezetője.

Pfujd Ferenc hozzátette, a Készenléti Rendőrség számára fontos ez a társadalmi cselekedet, mely által kicsit szebbé tehetik a beteg gyermekek hétköznapjait. Csakúgy, ahogyan tették ezt idén többek között a Most Élsz Egyesület tagjai, akik félmillió forint értékben adományoztak modern, intenzív ágyat, vagy a Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft., akik diagnosztikai készülékkel, valamint egy speciális vizsgálófejjel járultak hozzá a betegellátáshoz a gyermekosztályon, de adományt gyűjtött még a Gold Dance Group Táncstúdió, a Bohócdoktorok pedig a jókedvet is elhozták a kórházi ágyak mellé.