Adomány – Támogatás a kórháznak a Michelin Magyarországtól
Fotó: Trifonov Éva

A Michelin Magyarország saját fejlesztésű orvostechnikai eszközöket adományozott a Jósa András Tagkórháznak. Az innovatív légpárnakészletet az akut légzési distressz szindrómában szenvedő betegek számára tervezték. Az adományozás része a Michelin azon elkötelezettségének, miszerint felelős vállalatként folyamatosan támogatja a helyi közösséget.

 

A koronavírus-járvány idején jelentősen megnőtt az intenzív ellátásra szoruló betegek kezelését, gyógyulását segítő eszközök, berendezések iránti igény. Erre reagálva tervezte meg a Michelin az Airprone nevű innovatív légpárnakészletet, amiből szerdán két darabot a nyíregyházi kórház intenzív osztályának adományoztak.

– A most átadott eszköz teljes mértékben az intenzív terápiát szolgálja, és azokban az esetekben használjuk, amikor géppel lélegeztetünk egy beteget, mert vagy súlyos tüdőgyulladás, szívelégtelenség, vagy egyéb oki tényező áll fenn, amely miatt általában altatásban, gép lélegezteti a betegeket, de ez nem elégséges, és ezért hasra fordításra kényszerülünk. Ez egy olyan csomag, ahol különböző felfújható eszközök találhatóak, amit a betegek végtagjai, feje, mellkasa alá helyezünk. Ennek két célja van. Egyrészt, hogy megelőzze a nyomódások és a felfekvések kialakulását, illetve azzal, hogy egy stabil helyzetben van egy felfújt levegőpárnán a beteg, megkönnyíti a lélegeztetést is. Azaz, egy olyan ápolásszakmai eszköz, ami segíti a mindennapi ellátásunkat – emelte ki az eszközök átadásakor dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója.

Dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója hangsúlyozta, a Michelin Magyarország évek óta kiemelt figyelmet fordít az egészségügy támogatására, gondoskodó cégként szoros együttműködést alakítottak ki a vármegyei kórházzal.

A vállalat számára az emberek nagyon fontosak, és mivel a kórház kiemelt vektora az emberek egészségének, ezért úgy gondoljuk, hogy a kórházak támogatása elengedhetetlen – mondta el Florian Fischer, a Michelin Magyarország ügyvezető igazgatója. Az eseményen azt is kiemelte, szeretnének új határokat átlépni, lehetővé téve, hogy az emberek jó egészségben, minél tovább éljenek. Ez az orvostechnikai eszköz is egy lépés az álmuk megvalósítása felé. Az Amiens-i Egyetemi Kórházzal közösen kifejlesztett Michelin Airprone-t kilenc francia és egy luxemburgi egészségügyi intézményben már rendszeresen használják, a nyíregyházi kórház dolgozói egy oktatást követően építik majd be a mindennapi betegellátásba az intenzív osztályon.

Kapcsolódó galéria

Michelin AirProne adomány a kórháznak