Adogatógép segíti a röplabdásokat
Egy új adogatógép segíti a röplabdások felkészülését. A berendezését ma helyezték üzembe a Bem iskolában. A Fatum-Nyíregyháza már ennek a segítségével készülhet a mérkőzésekre.

130 km/h. Ez egy férfi röplabda találkozón is erős nyitásnak számítana, az új adogatógép pedig ennek a szimulálására is képes. De be lehet állítani ütésre, sőt feladásra is, így nagyban segítheti a csapatok munkáját.

- A Magyar Röplabda Szövetség eszközbeszerzési támogatásának köszönhetően tudtuk megvásárolni ezt a gépet, amelyet a nyugati nagy klubok már évek óta használnak, Nyíregyházán ez az első ilyen. Szintén a szövetség segítségével szereztük be azt a palánksort is, melynek köszönhetően a pálya szélére kirakhatjuk támogatóinkat, és a televíziós közvetítéseken is szebb a látvány – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A berendezést nemcsak a felnőtt női csapat, hanem az utánpótlás együttesek is használhatják majd. A Fatum-Nyíregyháza vasárnap még Békéscsabán játszott bajnokit, kedden viszont már a Magyar Kupában a Vasas vendége lesz. A két csapat első meccsét a fővárosiak nyerték.

- Próbáljuk megnehezíteni a Vasas dolgát, és elsősorban mentálisan kell javulnia a csapatnak az első találkozóhoz képest. Valdez továbbra is sérült, de a héten már elkezdheti a munkát – mondta Kőhalmi Richárd vezetőedző.

A két csapat mérkőzésén a tét a döntőbe kerülés. A vesztes a harmadik helyért játszhat majd.

Dankó László