A víz a legjobb szomjoltó

A NYIRSÉGVÍZ Zrt. munkatársai már tavasszal felkészültek a nyári többlet vízfogyasztásra. A társaság által szolgáltatott csapvíz mennyisége elengedő a fogyasztók számára, így nem kell spórolni a vízzel.


A tévhitekkel ellentétben a csapvíz minden paraméterében megfelel az európai szabványoknak, könnyen hozzáférhető és környezetbarát.

Matyasovszkiné Buri Adrienn, a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. kommunikációs referense elmondta: – Még tart a nyár és tombol a kánikula, holnapi nap éjfélig hőség riadót adott ki az ANTSZ, és ilyenkor fontos figyelnünk arra, hogy megfelelő folyadékpótlást biztosítsunk az emberi szervezet számára. A legfontosabb és a legjobb folyadékpótlás a tiszta víz, az ivóvíz, hiszen egyrészt egészséges, mert pontosan annyi ásványi anyagot tartalmaz, amire az emberi szervezetnek szüksége van, másrészt nagyon fontos szempont ma már 2018-ban, hogy környezetbarát, hiszen a vezetékes hálózaton keresztül érkezik meg hozzánk és nem szennyezzük pet palackokkal a környezetünket, földrészeinket, vizeinket. Nem mellesleg sokkal olcsóbb is, mint az ásványvíz, és a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. kapacitása maximálisan képes arra, hogy kielégítse a felhasználóink igényeit.

A nyári hőségben sem fogy sokkal több víz mint máskor, ez azt jelenti, hogy 25 ezer köbméter a napi a vízfogyasztás Nyíregyházán és környékén. A statisztikák szerint nyáron mintegy 2 ezer köbméterrel növekszik meg, mint a többi évszakban. Továbbá Matyasovszkiné Buri Adrienn a tanácsait is elmondta: – Én azt tudnám javasolni a felhasználóinknak és fogyasztóinknak, hogy fogyasszanak bátran csapvizet, hiszen mint mondottam, ez egészséges, környezetbarát, nem hizlal és biztonságos, hiszen minden mértékben megegyezik az Európai Unió paramétereivel. Van vizünk, igyák bátran, fogyasszák egészséggel.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Ezért a szakemberek hangsúlyozzák a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt is.

Horváth Kíra

(Fotó: internet)