A világranglista élén

 A pisai világkupa verseny első napján Tarjányi István és Veres Amarilla is ezüstérmet szerzett párbajtőrben. Mindketten nagyszerű teljesítményt nyújtottak, Amarilla pedig miután az előző versenyen is dobogóra állhatott, így jelenleg vezeti a világranglistát.

- Nagyon jó érzés, soha nem álltam még a világranglista élén. Dolgozunk tovább, szeretnék a következő versenyen is minél jobban szerepelni - mondta Veres Amarilla kerekesszékes vívó. 

A világkupa verseny 2. napján Tarjányi Istvánnak volt versenyszáma, neki viszont kettő is. Párbajtőr egyéniben az előkelő 6. helyen zárt, majd délután kezdődött a férfi kardozók csapatversenye 6 ország részvételével. A magyar csapatban a nyíregyházi vívóra - mint egyedüli B sérültségi kategóriájú versenyzőre - kulcsszerep hárult, mivel a háromtagú csapatban kötelező egy B-snek állandóan vívnia. A mieink a görögök és a franciák legyőzésével jutottak a döntőbe, ahol a házigazda Olaszországot 45-44-re verték, így aranyérmet szereztek.

- Nagyon jó érzés volt a dobogó legfelső fokáról hallgatni a himnuszt. A görögök elleni meccs után éreztem, hogy ebből érem lehet, és nagyon boldog vagyok, hogy az első helyen zártunk - mondta Tarjányi István. 

Pákey Béla tanítványai kirobbanó formában vannak, ami biztató a májusi világkupa verseny előtt.

- Istvánnál ledőlt egy fal ezzel az eredménnyel, kiderült, hogy bárkit képes legyőzni, ami óriási lökést adhat számára - mondta Pákey Béla edző. 

Tarjányi István is nagyot lépett előre a világranglistán, ő jelenleg a 15.

Dankó László