A VÉDA kamerák április 5-étől üzemszerűen működnek
Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata. Az eszközök 2016. április 5-én 8.00 órától üzemszerűen működnek.

A KAMERÁKKAL KAPCSOLATOS RÉSZLETES INFORMÁCIÓK AZ ALÁBBI LINKEN ELÉRHETŐEK.

A „Célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések – A közlekedésbiztonság növelése terén kifejtett rendőrségi tevékenység komplex fejlesztése” című, VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat elnevezésű projektet konzorciumi formában a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) közösen valósítja meg. A projekt Támogatási Szerződései 2012. október 5-én kerültek aláírásra az 1424/2012. (X. 4.) Kormányhatározat alapján, mely hazai költségvetési és európai uniós forrásból, a Kohéziós Alap és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg a VÉDA rendszer kialakítása.

[REKLAM]

A projekt a hatályos magyarországi és európai uniós programokkal harmonizál, hiszen a közlekedésbiztonsági cselekvési programok utólagos értékelése rámutatott arra, hogy a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése – különösen, ha az ellenőrzés gyakori és széles körben felhívják rá a figyelmet – kulcsfontosságú a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése terén.

[REKLAM]

Az Európai Unió többek között azt a célt tűzte ki, hogy – 2010-hez képest – a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-ig a nullához közelítsen. Magyarország közlekedéspolitikai programja harmonizál az uniós célokkal.