A Vasas érkezik

 Kezdésnek tökéletes volt. A Fatum Nyíregyháza magabiztosan győzte le a női röplabda bajnokság első fordulójában a Palotát. Szombaton biztos, hogy nehezebb dolguk lesz a hölgyeknek, ugyanis a Vasast fogadják az első hazai meccsen. A fővárosiak kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben, így nehéz felkészülni belőlük. A szakmai stáb azonban úgy véli, nem is most kell még jól játszani, hanem majd a bajnokság második szakaszában.

- Az első körben a legfontosabb, hogy az első háromban legyünk, az érdemi rész majd januárban kezdődik. Nehéz volt feltérképezni a Vasast, csak a felkészülési meccsből illetve az MTK elleni találkozójukból tudunk információkat szerezni - mondta Horváth András vezetőedző.

Az angyalföldiek szintén magabiztos győzelemmel rajtoltak. 3-0-ra verték az MTK-t, és úgy tűnik Jókay Zoltánnak sikerült ismét jó csapatot építenie. Új légiósok érkeztek a piros-kékekhez, rajtuk kívül pedig főleg saját nevelésű játékosok alkotják a keretet. A nyíregyháziak abban bíznak, sikerül a Vasast is legyőzni.

- Sokat dolgoztunk a nyári szünetben, és úgy érzem egy jó csapat alakult ki, így győzelmet várok a Vasas elleni meccsen – mondta Tóth Fruzsina játékos.

A nyíregyháziaknál Josefina Fernandez még nem tért vissza Argentínából, az ütő október végén érkezik. A Vasas elleni meccs szombaton 17 órakor kezdődik.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos