A városgondnok jelenti: hétvégén rendszeresen megemelkedik a balesetek száma

Egy hétvége alatt legalább 10–15 baleset történik az utakon Nyíregyházán – mondta el Bordás Béla városgondnok, aki hozzátette, sajnos ez már általános tendenciává vált, éppen ezért óvatosságra inti az autósokat! A legjellemzőbb baleseti ok továbbra is a sebesség nem megfelelő alkalmazása az út- és forgalmi viszonyokhoz képest, illetve az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése.

Azt lehet tapasztalni, hogy mivel hétfőtől számos korlátozást feloldottak, egyre nagyobb a forgalom az utakon. Ráadásul most itt a hétvége, ilyenkor pedig teljes dömping van a bevásárlóközpontok körül is. Az autósoktól nagy odafigyelést és türelmet kérünk, hiszen már kezd általános tendenciává válni, hogy péntek-szombat-vasárnap egyébként is megemelkedik a balesetek száma.

Mindezek mellett forgalomkorlátozásokra is kell számítani a városban:

– Örökösföldön a körforgalmi csomópont építése miatt,

– a Kemecsei úton a favágási munkálatok miatt.

SOK A SÜN

Ezen a héten is sok telefonhívást kaptam a városlakóktól. Kérték, hogy hívjam fel a nyíregyháziak figyelmét arra: mindenki takarítson az ingatlana előtt, de volt olyan is, aki illegális szemétlerakásokat tapasztalt. A legérdekesebb telefonhívás mégis a Május 1 térről érkezett. Kiderült, hogy a Robinson dombon most nagyon sok a sündisznó, így az ott élők azt kérték, hogy fűnyírás előtt mindig ellenőrizzük a területet, nehogy megsérüljenek az állatok.