A Vác ellen játszik a Szpari
A 2. fordulót rendezik a hétvégén a Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus idegenben lép pályára.

 Két, az első forduló után csalódott csapat találkozik szombaton a Vác – Nyíregyháza Spartacus mérkőzésen. Mindkét együttesnek több nagy helyzete is volt az első meccsen, de gólt még egyik együttes sem szerzett az NB-II idei szezonjában. A Szpari 0-0-s döntetlent játszott a Csákvárral, míg a Vác 1-0-ra kikapott a Siófoktól. A Nyíregyháza kerete csak a rajt előtt néhány nappal állt össze, így van még mit csiszolni a játékon. Ezt próbálta segíteni a szerdai edzőmérkőzés is a Mándok ellen, melyen 9-0-ra nyert a Spartacus. Rudolf Gergely és Harsányi Zoltán is három-három gólt lőtt, mindketten egyre jobb formában vannak, ami biztató a szombati meccs előtt, de gólt lőtt Pálinkás, Farkas és Dragóner is. Harsányi egy vírusos betegség miatt hiányzott a Csákvár ellen, most azonban számíthat rá a szakmai stáb.

A váciaknál a Szparihoz hasonlóan szintén nagy volt a játékosmozgás a nyári szünetben, 13 labdarúgó érkezett.

Távoztak: Benkó Bence (Duna Aszfalt Tiszakécske VSE), Czirjék Zoltán (III. Kerületi TVE), Csirszki Martin (Putnok), Kószás Krisztián(Mosonmagyaróvár, szabadon igazolhatóként), Magos Mátyás (Balassagyarmat), Palásthy Dávid (Soroksár), Pölöskei Péter (SZTK-Erima), Tányéros Gergő (FC Juvina Deutschkreutz - Ausztria, Landesliga), Farkas Péter (Dunaharaszti MTK), Tóth Barna (lejárt a kölcsönszerződése, visszatért a Budapest Honvédhoz)

Kölcsönbe távoztak: Németh Gábor (Érd), Pallagi Botond (Érd), Rácz Márk (Gödöllő)

Érkeztek: Gulyás Máté (SZTK-Erima), Halasi Péter (Soproni VSE),Kákonyi Dániel (Soroksár), Nagy Sándor (Puskás Akadémia II.), ifj. Nyilas Elek (III. ker. TVE), Nagy Richárd (Dorogi FC), Szenes Bence (FTC II), Szentpéteri Viktor (Budaörs), Tóth Ferenc (MTK, kölcsön után végleg),Fehér Zoltán (Vác VLSE), Niedermüller Ákos (Vác VLSE), Földi Máté (Vác VLSE – kettős játékengedéllyel)

Kölcsönbe érkezett: Mátyás Zsolt (Budapest Honvéd II.)

A két csapat egy éve a Magyar Kupában találkozott és akkor 4-0-ra nyert a Nyíregyháza Abdouraman két, valamint Rezes és Szokol egy-egy góljaival. A mostani bajnoki találkozót Dunaújvárosban rendezik, szombaton 17.30-tól.

Dankó László