A Tömbkórházról
A Nemzeti Nyomozóiroda közel egy hónapja nyomoz a Tömbkórház beruházáshoz kapcsolódó radioaktív anyagok kezelésének ügyében. Ezt mondta dr. Apáti István országgyűlési képviselő a Jobbik nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Úgy látja, ugyan a kórház hivatalos mérési eredményekkel bizonyította, hogy semmilyen veszélyes sugárzás nincs az intézmény területén, az építkezéssel kapcsolatos korábbi nyilatkozatok sok ellentmondást tartalmaznak, amire a rendőrség is felfigyelhet. Béres Csaba önkormányzati képviselő azt kifogásolta, hogy a Jobbik közérdekű adatigénylésének ellenére a párt érdemi dokumentumot nem kapott a kórház vezetésétől. Hangsúlyozta, a Jobbik soha nem állította, hogy a kórház területén sugárzó anyag van, de miután az ellenkezőjét sem bizonyították, ezért merült fel ennek a gyanúja.

– Nem értjük, hogy miért kellett most mérést végezni a kórház területén, hiszen ha folyamatosan mértek, és az adatok rendelkezésre álltak, teljesen megfelelt volna, ha azokat hozzák nyilvánosságra. Abból egyértelműen látható lett volna, hogy valóban nem volt sugárszennyezett anyag a kórház területén – mondta a politikus.