A tilosban fürdőzés és az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

A tilosban fürdőzés és az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

A nyár veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség. Azt tanácsolják, hogy tilosban senki ne fürödjön, és a szülők figyeljenek oda gyermekeik internetezési szokásaira is. A nyári szünidőben otthon lévő gyermekekkel kapcsolatban kiemelték, fontos, hogyan ismerik fel a veszélyhelyzeteket, például tudják-e, hogy mikor kell hívniuk a 112-es segélyhívószámot.

Borzasztó egyszerű, ott fürödjünk, ahol kialakították a biztonságos fürdőzés lehetőségét – hangsúlyozta Németh Ágnes rendőr ezredes az M1 Ma reggel című műsorában. Az ezredes elmondta, nem céljuk, hogy büntessenek, csupán figyelmeztetni szeretnének a veszélyekre.

Felhívta a figyelmet arra, hogy felhevült testtel ne ugorjunk a hideg vízbe.

Mint mondta, mindenkinek a saját felelőssége, hogy „egy végigfröccsözött, végignapozott nap után beleugrik-e a bányatóba”.  

A nyári szünidőben otthon lévő gyermekek helyzetével kapcsolatban kifejtette, fontos, hogy felismerik-e a veszélyhelyzeteket, és tudják-e, mikor kell hívniuk a 112-es segélyhívószámot. „Nem csak a játszótéren kellenek a szabályok vagy ha közlekedünk, nagyon fontos, hogy otthon is meglegyenek azok, főleg az online térben” – fogalmazott.

A világjárvány során sokan voltak online térben, különösen a távoktatás miatt. Az internet előnyei mellett a veszélyeire is figyelmeztetett Németh Ágnes. Az ehhez kapcsolódó szabályokat is fontosnak nevezte, például tudja-e a gyermek, hogy kit engedhet be a lakásba azok közül, akikkel a világhálón ismerkedett meg.

Végül elmondta, a nagyszülők leggyakrabban a kábítószerekkel kapcsolatos veszélyekről kérdezik a rendőrséget.

 

Forrás: hirado.hu