A tehetség nem földrajzi alapon van elosztva

 Ezüstérmes lett a női 3x3-as kosárlabda válogatott. A magyar csapatnak a nyíregyházi Papp Klaudia is tagja volt.

- Egy ilyen amatőr egyesület életében mint a mienk, ez óriási dolog. Bebizonyosodott, hogy a tehetség nem földrajzi alapon van elosztva. Ehhez a sikerhez persze kell egy komoly családi háttér, és Klaudia mögött ott álltak a szülők akkor is, amikor Újfehértóról kellett minden nap behozni edzésekre. Nagyon büszkék vagyunk rá - mondta Farkasinszki Gyula, a Nyíregyházi Kosársuli vezetője. 

Klaudia az általános iskolában ismerkedett meg a kosárlabdával, és 14 évesen már a felnőttek között az élvonalban is bemutatkozhatott. 

- Volt időszak amikor kis időre abbahagytam a kosárlabdát, és inkább focista szerettem volna lenni. De aztán szerencsére visszataláltam a kosárlabdához, és örülök, hogy a VB-n ezüstérmet szereztünk. A csapategység volt a legnagyobb erényünk, csak magunkra számíthattunk, és amikor bejutottunk a legjobb négy közé, már nem akartunk érem nélkül hazatérni - mesélte Papp Klaudia. 

A Nyíregyházi Kosársuli játékosa nagy lehetőség előtt áll, mivel a 3x3-as kosárlabda olimpiai sportág lett.

- Ő az amatőr bajnokságban játszik, innen nem szoktak játékosokat meghívni a válogatottba. Az, hogy ez megtörtént, az ő kivételes tehetségének köszönhető, de a további fejlődése érdekében az NB-I/A-ba kell igazolnia. Egy éve van még az iskolából, addig marad Nyíregyházán, aztán majd kiderül, hol folytatja. Egy biztos, számára az egyik fő cél az olimpia - mondta Farkasinszki Gyuláné edző. 

Dankó László