A Szpari nyerte a rangadót!
Fotó:Trifonov Éva

Az első és a második találkozott a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. 

Nyíregyháza Spartacus - Vasas 3-1 (2-0)

Balmazújváros 1600 néző

Jv: Berke Balázs (Horváth Róbert, Aradi József)

Nyíregyháza: Dala - Baki, Alaxai, Gengeliczki, Farkas B., Kesztyűs (Sigér 69.), Nagy D.(Tamás 83.) Nagy B., Gresó (Vass 77.), Beke (Novák 77.), Kovácsréti (Oláh 84.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Vasas: Jova – Pávkovics(Ódor a szünetben), Otigba, Baráth – Bakti B.(Girsik A. 81.), Hidi M, Berecz, Urblík(Szalay a szünetben), Doktorics – Tóth M.(Bukta a szünetben), Radó (Vida a szünetben)

Vezetőedző: Gera Zoltán

Szerdán MOL Magyar Kupa mérkőzést játszik a Szpari. A Ferencváros elleni találkozóra készült pólók és sálak már most megvásárolhatók. A Vasas elleni meccs előtt is sépen fogytak a tárgyak Balmazújvárosban. 

Gengeliczki Gergő túl van 100. mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus színeiben. A védő 2013-ban érkezett a Szparihoz, és tagja volt a 2014-es bajnokcsapatnak, majd egy nagyobb kitérő után 2022-ben tért vissza. A belső védő az idei szezonban már négyszer is eredményes volt. A mérkőzés előtt Dankó Gergő ügyvezető és Fekete Tivadar sportigazgató köszöntötte a jubileum alkalmából. 

1. perc A Vasas kezdte a mérkőzést. Remek a hangulat, szép számban érkeztek szurkolók. 

9. perc GÓÓÓÓL!!!! Megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Gresó Mátyás remek ütemben passzolt Nagy Dominikhoz, aki higgadtan értékesítette a ziccert, 1-0. 

11.perc Bakti lőtt 16 méterről mellé. 

12. perc Gengeliczki kapta a mérkőzés első sárga lapját. 

15. perc Bakti kapott sárgát. 

17. perc Berecz lőtt 20 méterről, az oldalhálóban landolt a labda. 

22. perc Kovácsréti szerzett erőszakosan labdát Baráthtól, majd 25 méterről alig lőtt mellé. 

28. perc Gresó indította Bekét, akinek beadása után Kovácsréti 16 méterről alig lőtt fölé jobbal. 

31. perc GÓÓÓÓL! Ez a Kovácsréti Márk lövés már bent van! Szép cselekkel beljebb lopta magát a 16-os vonaláig szélről, majd nagy erővel ballal a kapuba bombázott, 2-0. 

35. perc Farkas ívelte középre a labdát, Beke fejelt centikkel fölé. 

39. perc KIÁLLÍTÁS. Hidi M. becsúszva eltalálta Beke támaszkodó lábát, a játékvezető jogosan kiállította a Vasas játékosát. 

42. perc Nagy helyzet, Nagy B. passza után Gresó lőtt 14 méterről alig mellé. 

45. perc 2 perc a ráadás az első félidőben. 

Vége az első félidőnek, a Szpari megérdemelten vezet a szünetben. 

46. perc Négyet is cserélt Gera Zoltán a szünetben. 

56. perc Beke adta be veszélyesen a labdát, melyet végül Jova fogott meg. 

60. perc BÜNTETŐ. Berecz lőtt 16 méterről, és Alaxai kezéről pattant le a labda, 11-es. A büntetőt Berecz belőtte, 2-1. 

65. perc GÓÓÓL! Újabb Szpari gól! Beke Péter ívelte át a hosszú oldalra, Farkas Bendegúz lőtt, és Doktoricsot érintve pattant a kapuba a labda, 3-1. 

80. perc Vida csavart kapura egy labdát 14 méterről, Dala védett. 

86. perc Baráth kapott sárgát sportszerűtlen viselkedésért. 

Vége a mérkőzésnek, megnyerte a rangadót a Szpari. 

Tímár Krisztián: – Nem volt könnyű mérkőzés, de úgy alakult, ahogy terveztünk. A Vasast már a saját térfelén zavarba hoztuk, sok labdát szereztünk magasan és láttam a pályán azokat a játékelemeket, amikkel készültünk. Motiváltak voltunk, sokat küzdöttünk, visszavágtunk az őszi vereségért és megmutattuk, mekkorát fejlődött azóta a csapat. Az előnyünk megnyugtató, de a hátralévő mérkőzéseken is győzelemre törekszünk!

Gera Zoltán: – Rosszul kezdünk, ami eddig nem volt ránk jellemző. Rossz döntéseket hoztunk, pont abból kaptuk az első gólt, amit megbeszéltünk. Kapkodtunk, féltünk a nyomástól, rengeteg rossz egyéni teljesítmény jellemezte a játékunkat. A kiállítással el is dőlt a mérkőzés sorsa, ettől függetlenül a második félidőben is próbáltunk támadni, pozitívak maradni. Összességében a Nyíregyháza megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.