A Szolnokot fogadta a Szpari
Felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus.

Ismerősökben nem volt hiány. A Szolnokot az a Csábi József irányítja, aki néhány hónapja még a Szpari vezetőedzője volt, és a Tisza partján játszik a nyíregyházi Hrabina Alex is. A kapus ezúttal nem léphetett pályára, mivel a tegnapi edzésen kifordult a bokája. Jó négyszáz néző volt kíváncsi az edzőmérkőzésre, és az érdeklődők között volt Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője is, aki próbálta feltérképezni a Nyíregyházát a keddi kupameccs előtt. Egy új játékost is láthatott Harsányi Zoltán személyében. A 28 éves támadó Mezőkövesdről érkezett, korábban három évig játszott Angliában a Bolton csapatában is, de megfordult a Pécs és a Puskás Akadémia együttesében is. Vele pénteken délelőtt kötött szerződést a Spartacus. Az első félidő sok helyzetet nem hozott, a vendégeknél Urbin és Papp előtt adódott lehetőség, míg a Szpari egy szép támadás végén Rezes révén szerezhetett volna gólt. A támadó Szécsi beadását lőtte kapásból kapura, de hárított Somogyi. A 39. percben Harsányi próbálkozott nagyon éles szögből, de a kapufát találta el. Fordulás után a Spartacus volt aktívabb, amit egy Rezes, majd egy Ramos lövés jelzett. A játékrész derekán Fritz próbálkozott, de Ovszijenko fogta a labdát. A 84. percben viszont a szolnoki játékos nyerte kettejük párharcát, amikor a bal oldalról kilőtte a hosszú sarkot, 0–1. Több gól nem esett, így ezzel a találattal nyert a Szolnok.

Nyíregyháza Spartacus–Szolnok 0–1 (0–0)
Nyíregyháza: Ovszijenko - Rubus, Szalai, Abdouraman (Farkas 46. p), Törtei (Rakovic 73. p) - Rezes, Zofcák, Ramos (Kapacina 81. p), Harsányi (Csorba 46. p), Szécsi (Kis 81. p), Pölöskey (Pálinkás 73. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Szolnok: Somogyi - Rokszin, Búrány (Zvara 73. p), Kenderes, Villám, Lőrinczy (Balajti 46. p), Gajdos (Nagy 77. p), Urbin, Kovács (Vermes 46. p), Papp, Fritz
Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Fritz (84. p)

Dankó László