A szakképzés ifjú tehetségeit ünnepség keretében köszöntötték, nézze meg a felvételeket!
Kiváló tanulók! (Fotó: Kohut Árpád)

Lezárultak az országos szakmai tanulmányi versenyek döntői. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum, valamint az iskolák vezetői és pedagógusai különösen büszkék arra, hogy a versenyeken a Centrum tanulói bizonyultak a legjobb szárazépítőnek, a dobogó második fokára állhatott az NYSZC vízügyi technikus, elektronikai technikus és autóelektronikai műszerész tanulója is.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrumból közel 320 diák indult el az országos versenyeken. A legeredményesebben szereplő tanulókat, a szakképzés ifjú tehetségeit egy ünnepség keretében köszöntötték péntek délután.

Az idei, Szakképzésért-díjat egy Bánkis diák, Tóth Bence kapta eredményes munkája elismeréseként. Az ifjú robotfejlesztő széleskörű elektronikai ismeretekkel rendelkezik, az elmúlt években többek között jeltolmács kesztyűt fejlesztett a siketek számára és megannyi országban versengett. A kitüntetést szülei vették át az ünnepségen.

Gurbánné Papp Mária az NYSZC főigazgatója elmondta:

Én nagyon szurkolok Bencének és bízom abban, hogy még sokat fogunk hallani róla! Éppen ezért idén először, nem egy felnőtt, például egy pedagógus, hanem Bence kapta meg diákként az NYSZC által alapított Szakképzésért-díjat. Úgy gondolom, hogy egy jól teljesítő tanuló is lehet nagykövete a szakképzésnek. Bence pedig olyan utat járt be nálunk, amelyet azt gondolom, hogy egy ilyen elismeréssel kell, hogy méltassuk.

A szakképzés ifjú tehetségeit városunk alpolgármestere is köszöntötte.

Jászai Menyhért kiemelte:

Számukra ez egy nagyon jól sikerült tanév, amit mi is szeretnénk a Szakképzési Centrum vezetőivel elismerni. Ezen kívül nagyon fontos, hogy ezek a diákok példát adnak annak a több ezer fiatalnak, akik szintén a szakképzésben tanulnak és megmutatják a pályaválasztás előtt állóknak, hogy ez egy jó pálya, érdemes szakmát választani.

A Szakképzési Centrum ünnepségére a tagintézmények 48 végzős tanulója kapott meghívást. Ők voltak azok, akik az országos megmérettetéseken a legeredményesebben szerepeltek.

Kapcsolódó galéria

Díjátadó ünnepség a Szakképzési Centrumban