A szakellátásban dolgozó orvosok és a gyógyszerészek véleményére is számít a kormány

A szakellátásban dolgozó orvosok és a kórházi gyógyszerészek véleményére is számít a kormány.

Az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a lehetőség arra, hogy hét napon keresztül kifejthessék álláspontjukat az egészségügyi ellátórendszer hatékonyabbá tételével kapcsolatban.

A kormány kiemelt célja, hogy minél szélesebb körben megismerje az egészségügyben dolgozók álláspontját annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és eredményes átalakítást hajthasson végre. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium webes felületei az egyes szakmai csoportok számára különböző időszakokban válnak elérhetővé. 2020. július 16-ától az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a felület, hogy egy héten át megoszthassák álláspontjukat az egészségügy megújításával kapcsolatban.

A koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az ellátórendszer sérülékeny pontjaira, ugyanakkor fontos, előremutató kezdeményezések is kiépültek, mint például a digitális egészségügyi fejlesztések. Mindezen ismertek birtokában várjuk a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek véleményét is, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást.

 

Forrás: EMMI