A Siófok ellen készül a Szpari

 Készül a Siófok elleni találkozóra a Nyíregyháza Spartacus. A csapat legutóbb megszerezte első győzelmét tavasszal, ami jót tett a hangulatnak. A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés után a legboldogabb ember Ur László volt. A labdarúgó aznap ünnepelte 29. születésnapját. Abban bízik, a hétvégén is sikeres lesz az együttes.

- Nagyon örültem, hogy győzni tudtunk épp a születésnapomon. A korábbiaknál agresszívabban játszottunk, és ezt meg kell őriznünk a következő meccsre is. Akkor van értéke a legutóbbi három pontnak, ha Siófokon is nyerünk - mondta Ur László játékos.

A Nyíregyháza Spartacusnál mindenki egészséges és eltiltott sincs, így 25 fős keret áll Véber György vezetőedző rendelkezésére. A szakmai stáb várhatóan nem változtat a legutóbbi kezdőn.

- Három olyan mérkőzés jön, melyet ha megnyernénk, megközelíthetnénk az élmezőnyt. Az első lépcsőfok a Siófok elleni találkozó lesz, ahol ha ugyanolyan alázattal játszunk mint legutóbb, akkor az előre játékban is lesz javulás. Egyértelmű célunk a három pont megszerzése - mondta Véber György vezetőedző.

A vasárnapi házigazda Siófok tavasszal 1-1-es döntetlennel nyitott a ZTE ellen, majd 2-1-re győzött Mosonmagyaróváron, legutóbb viszont 1-0-ra kikapott a Kozármisleny otthonában. A Szpari elleni lesz a második hazai meccsük, és látva az eddigi találkozókat sok gólra nem lehet számítani. A házi góllövő listájukat az a Petneházi Márk vezeti 6 találattal, aki korábban játszott Nyíregyházán is. Szalai Vilmost sem kell bemutatni a Szpari szurkolóknak, Petneházihoz hasonlóan ő is szerepelt piros-kékben. A Nyíregyháza már a szombat délelőtti edzés után elutazik, és Székesfehérváron tölti az éjszakát. A találkozót vasárnap 12.30-tól rendezik.

Dankó László