A Real Madrid elleni meccs egyik gólszerzője vár a Szparira vasárnap

Túlzás lenne azt állítani, hogy Csákvár-Nyíregyháza Spartacus mérkőzések komoly múltra tekintenének vissza. 2016-ban találkozott először a két gárda, azóta pedig öt meccset vívtak a csapatok. Egyszer a Szpari nyert, egyszer a Csákvár, háromszor pedig döntetlen lett a vége. Sok gólt nem láthattak a nézők, átlagban 0.8 esett ezeken a mérkőzéseken. Jelenleg a Csákvár a 9. helyen áll a tabellán, legutóbb 0-0-ás döntetlent játszottak Békéscsabán. A szerdai meccsen nem léphetett pályára a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkező Skribek Alen, aki a Real Madrid ellen szerepelt, és az ő góljával nyert együttese Raúl gárdája ellen.

- A Puskás Akadémiánál régi hagyomány, hogy a végzős játékosok játszanak egy meccset a Real ellen, s megnézik a királyiak egyik BL-meccsét. Erre most került sor. Fura lett volna, ha a korosztály egyik legjobbja, Skribek Alen lemarad egy ilyen lehetőségről, hiszen az elmúlt években megdolgozott érte. Természetesen engedélyeztem számára az utazást, attól függetlenül, hogy éppen csapatunk hétközi bajnokijával esett egybe - nyilatkozta csapata honlapján Szijjártó István vezetőedző.

A vasárnapi ellenfél keretében nem volt nagy változás a téli szünetben, a Szpariból távozó Daru Bence volt az egyik érkező.

Érkezők: Baracskai Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe, legutóbb kölcsönben ETO FC Győr), Daru Bence (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Skribek Alen (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Szabó Máté (Puskás Akadémia II – kölcsönbe) 
Távozók: Bobál Gergely (ZTE FC), Gajda Márkó (SZEOL SC, szabadon igazolhatóként), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Tamás Nándor (romániai, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza)

Szerdán a Szpari fontos három pontot szerzett.

- Azok a napok melyek a Vasas és a Siófok elleni találkozók között voltak nagyon hasznosan teltek. Igyekeztünk pótolni olyan dolgokat, melyek hiányosságok voltak. A játékosok szerdán megmutatták, hogy erősek, bírják a terhelést, tudnak jó futballt produkálni. Az a cél, hogy ezt a szintet folyamatosan tartani tudják - mondta Zoran Spisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A vasárnapi Csákvár - Nyíregyháza Spartacus mérkőzés 14.30-kor kezdődik Csákváron. A vendég szurkolók 1000 Ft-ért a helyszínen válthatnak jegyet, parkolni a vendégszektor mellett kialakított parkolóban lehet.

Fotó:pfla.hu, Trifonov Éva