A REAC-ot fogadja a Szpari
A REAC-ot fogadja vasárnap a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgó-bajnokságból még öt forduló van hátra, a Szpari pedig szeretné mind az öt meccsét megnyerve bajnok lenni.

Mátyus Jánosnak változtatnia kell a megszokott védelmen. Törtei Tamásra eltiltás miatt nem számíthat a REAC ellen a tréner, és Rubus Tamás sem bevethető. A belső védőnek csonthártyagyulladása van, ezért nem léphet pályára vasárnap. A védelemben így szélen Farkas Márk, középen Savo Rakovic juthat szerephez. A vezetőedző dolgozott korábban Rákospalotán, de nincs benne emiatt külön feszültség.

Minden korábbi csapatomhoz kötődök, a REAC-nál is szép időszakot töltöttem. Külön feszültség, izgalom azért nincs bennem, egy dolog fontos számomra, hogy győzzünk. Öt meccsünk van hátra a bajnokságból, szeretném, ha mindegyik találkozót megnyernénk – mondta Mátyus János vezetőedző.

A fővárosiak jelenleg a 13. helyen állnak a tabellán, hat alkalommal nyertek, ötször pedig döntetlent játszottak. Tavasszal több meglepetést okoztak, hazai pályán verték a Kazincbarcikát, idegenben pedig a Putnokot, az elmúlt fordulóban 2–2-es döntetlenre végeztek a Debrecen II-vel. Az őszi bajnokin Rezes László két góljával 2–0-ra a Nyíregyháza győzött. A támadók közül Pölöskey Péter és Harsányi Zoltán is jó formában van, utóbbi tavasszal már 9 gólt lőtt.

Nagyon jó közösségbe kerültem, és igazi csapatként dolgozunk együtt, ennek is köszönhető, hogy potyognak a gólok. A REAC ellen egyértelműen győzelmet várok – mondta Harsányi Zoltán játékos.

A találkozót ezúttal vasárnap délután rendezik a Városi Stadionban, a Nyíregyházi TV pedig aznap este 21 órától közvetíti a mérkőzést.

Dankó László