A rájátszásba jutásért játszanak a Tigrisek

Ez az utolsó alkalom az alapszakaszban, hogy a szurkolók kiereszthessék hangjukat a Nyíregyháza Városi Stadionban. A Tigrisek ugyanis mindent megtesznek azért, hogy ismételten szép játékkal szórakoztassák kilátogatókat. Ahogy eddig is! A Budapest Wolves elleni találkozóhoz képest az edzői stábnak változtatásokat kellett eszközölnie, hogy tovább javuljon a játék. Viszont a fővárosiak elleni összecsapáson jó volt látni, hogy Benő Márk személyében egy újabb nyíregyházi tehetség villantotta meg a tudását az elitligában.

Így Thomas Smythe vezetőedző egyre bátrabban próbálhatja majd bevetni a fiatalokat, mivel rájuk is szükség lesz a következő időszakban. A Tigers ugyanis három hét alatt három igen kemény párharc elé néz (június 3.: Gorillaz itthon, június 9.: Steelers idegenben, június 17.: Cowbells idegenben). Ezeket pedig mind meg kell nyernie ahhoz, hogy hazai pályán várhassa ellenfelét az elődöntőben. Ám első lépés azonban, hogy a Tigrisek győzzenek, és ezzel kiharcolják helyüket a rájátszásban.

A DAK Acél Gorillaz-t nem érdemes leírni annak ellenére, hogy nem tudott egyetlen meccset sem megnyerni idén. Igaz, hogy nem ilyen tervekkel indultak neki a szezonnak a dunaújvárosiak. Több összecsapásukat is kis pontkülönbséggel vesztették el, de ami talán fájóbb, hogy az idény végére egyre több kulcsjátékos esett ki sérülés miatt. Viszont Grátz Vilmos személyében egy olyan edző dirigál az oldalvonalon kívülről, aki a magyar amerikaifutball válogatott szövetségi kapitánya is egyben. Ráadásul a Gorillaz védelme Pacuk László irányításával is nehezen feltörhető. Ezért egyértelműen nem lesz könnyű feladata a Tigers-nek.

A legutóbbi vereségünk ellenére továbbra is nagyon jó a hangulat a csapatnál és a srácok már nagyon várják a következő meccset.

– mondta Thomas Smythe.

A játékosaink tudják, hogy a Wolves ellen nem teljesítettek úgy, ahogy maguktól azt elvárták. De lesz némi változás is majd a felállásokban, ami nagyot segíthet nekünk abban, hogy javuljunk. Emellett az offense-ben stabilabban kell teljesítenünk, a védelemben pedig nagyobb nyomást kell helyeznünk az irányítóra. Ezeket a változtatások egyértelműen kipróbálhatjuk majd a Gorillaz ellen. De természetesen nem szabad ezt a meccset félvállról venni, mert akkor nagy fejtörést okozhatnak a Gorillák. Izgatottan várom, hogyan működnek majd a változtatásaink a labda mindkét oldalán.

A Nyíregyháza Tigers-DAK Acél Gorillaz összecsapás június 3-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a Városi Stadionban. A találkozóra a belépés ingyenes.


Fotók: Szabó Celesztina