A pontszerzés sikerült, de a veretlen széria megszakadt
Fotó: Kováts Domonkos

Kaposváron lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. 

Jól kezdtek a mieink, és kihasználva az ellenfél hibáit három ponttal meglépett a Nyíregyháza. Ezt az előnyt tartotta is a csapat sokáig, de 11-11-nél egyenlített a KNRC. Mindkét oldalon sok volt a nyitásrontás, de a vezetést nem adta ki a kezéből a Fatum, sőt 14-18-nál négy pontra nőtt a különbség. A végjáték előtt viszont elolvadt az előny, így izgalmas volt a hajrá. Asly Antivero és Nina Kocic szettlabdához juttatta a Nyíregyházát, és végül sikerült befejezni a játékrészt 25 perc alatt. 

A második felvonás elején először vezetett a Kaposvár a mérkőzésen, de végig ott loholt a nyakán a Fatum. 10-7-nél három pont volt a hátrány, főleg Dias és Szedmák volt ponterős a somogyiaknál. Sok volt a pontatlanság a mieinknél, időkéréssel és cserékkel próbálkozott Tomás Varga vezetőedző 17-12-nél. Nem sikerült faragni a különbségen, így nyerte a szettet a KNRC. 

A harmadik játszmában a házigazda kezdett jobban, Dias két ászt nyitott egymás után, így 6-1 volt az állás. Ekkor feltámadt a Nyíregyháza, Lászlop Alexandra jó nyitásai után egy pontra jött fel a Fatum, majd 7-7-nél Ana Flávia Galvao egyenlített. Sőt, egy 7-0-s sorozattal már a mieink vezettek 7-12-nél! Jött az újabb fordulat, 14-13-nál már a Kaposvár állt jobban. Most négy nyírségi pont következett zsinórban, izgalmas volt a szett. 20-20-ról indult a hajrá, de egy ász után két ponttal meglépett a KNRC. Kocic egyenlített, majd játszmalabdához jutottak a mieink! Szabó Lili remekül nyitott, ászával nyerte a szettet a csapat.  

Felszabadultan játszott a Nyíregyháza, és egy szép labdamenet után már 4-0-ra vezetett a Fatum. Lendületben voltak a mieink, és hét pontra nőtt a differencia, de a somogyiak 10-10-nél egyenlítettek, majd ők kerültek előnybe. 16-16 után a hazaiak többször is jól támadtak, de Ivana Jeremic egy blokkal 19-19-nél egyenlített, majd Valerin Carabali is jól sáncolt. Fordított a KNRC, és nyerte a szettet. 

A döntő játszma elején felváltva estek a pontok, hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban egy ponttal. A térfélcserénél 8-7-re a Fatum vezetett, de végig szoros volt a szett. 12-11 után viszont már csak a Kaposvár szerzett pontot, és végül megnyerték a mérkőzést. 

KNRC – Fatum Nyíregyháza 3-2 (-23, 17, -23, 21, 11)

Kaposvár: Vilvert 13, Martin 4, Szedmák 23, Tóth-Bodovics 2, Hurst 21, Dias 20

Csere: Parker, Rády(liberók), Godó 1, Lima 2, Radnai 2, Maiorano

vezetőedző: Vincent Lacombe 

Nyíregyháza: Kocic 20, Lászlop 10, Galvao 7, Jeremic 12, Földi 2, Antivero 7

Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L.8, Carabali 8

vezetőedző: Tomás Varga