A NYÍRVV felkészült a téli hóeltakarításra és síktalanításra, ma gépszemlét tartottak

A cég munkatársai és gépei a téli síktalanítás során több mint 260 km szilárd burkolatú utat, 337 km hosszú burkolatlan utat, 52 km hosszú kerékpárutat, több mint 15 ezer parkolót, buszöblöket és a társaság kezelésében lévő járdákat takarítják majd.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ignéczi Csabáné ügyvezető elmondta:

Idén is felkészültünk a várható havazásra és remélem, hogy ugyanolyan szinten vagy még jobb szinten el tudjuk majd látni ezt a feladatunkat, ami természetesen nem kis feladat, hiszen a városlakók is azt szeretnék, hogy minden esetben biztonságosan érjenek akár a munkahelyre, haza vagy tudjanak közlekedni a város útjain. Segédanyagként, minden évben megpróbáljuk beszerezni azokat az anyagokat, amelyek alkalmasak a síktalanításra. Jelenleg a raktárunkban 500 tonna áll rendelkezésre.

A só mellett további 300 tonna fűrészporos sókeverék és 150 tonna folyami homok áll a társaság rendelkezésére. A téli hószolgálat során összesen 17 munkagép és 17 jármű dolgozik majd az utakon; a NYÍRVV-nél kedd reggel gépszemlét tartottak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Keczkó János, a társaság közterület-fenntartási irodavezetője kiemelte:

A műszaki felkészítés előzte meg a szemlét. Minden gépünk működőképes állapotban van. Öt nagy teljesítményű vezérgépünk áll rendelkezésre. Ezek tolásra és szórásra is képesek. Ezekkel a főbb, közlekedési utakat takarítjuk majd, illetve a mellékutakat is. Három kisebb teljesítményű traktorral a járdákat, kerékpárutakat síktalanítjuk; ez mind a biztonságos közlekedés érdekében történik.

A sózó-toló nagy teljesítményű gépek és a traktorok mellett többek között homlokrakodók, kisteherautók és terepjárók is takarítják majd az útvonalakat, segítik a síktalanítást, a sótárolók feltöltését és a koordinációt. A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában közel 95 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatott munkavállalók is részt vesznek majd.

 

Dér Vivien