A NYÍRVV elkezdte a fűmag és a komposztos termőföld kiosztását a sikeresen pályázók között

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. korábban közös akciót hirdetett „A szomszéd fűje mindig zöldebb” elnevezéssel, amelynek keretén belül a városlakók 1 kg fűmagra és 1 köbméter komposztos termőföldre pályázhattak. A sikeresen pályázóknak április 12-én kívül még 13-án van lehetőségük a fűmag és a komposzt átvételére a társaság Tüzér utcai telephelyén 8 és 14 óra között.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. még februárban, közösen meghirdetett városszépítő pályázatára a lakosságon kívül a város intézményei is benyújthatták kérelmeiket. A kezdeményezés idén is népszerűnek bizonyult.

„Több éven keresztül pályázunk erre a programra. A Nyíregyházi TV-ben, a rádióban, újságban, a NYÍRVV honlapján tájékozódtam, a Facebook oldalon láttam a megosztásokat, – igazából a csapból is ez folyt –, úgyhogy nem volt nehéz a pályázat idejét követni. 1 kg fűmagra és 1 köbméter termőföldre pályáztunk, és pozitív elbírálást kaptunk, nagyon örülünk ennek a lehetőségnek”

– mondta Szondiné Tóth Ágnes, nyíregyházi lakos. A fűmagot és a termőföldet ingyen biztosítja a társaság, azonban az elszállítás, a füvesítés és a további ápolás az igénylő feladata. A sikeres pályázók április 13-án, szombaton reggel 8 órától 14 óráig még átvehetik a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén a fűmagot és a komposztot. Szükség esetén a társaság szakemberei a füvesítéssel kapcsolatban tájékoztatást is nyújtanak. Az akció célja az volt, hogy ösztönözze a lakosságot a város zöldfelületeinek növelésére és javítására, ezáltal Nyíregyháza még szebb és élhetőbb hellyé váljon. A városszépítő kezdeményezéseknek köszönhetően Nyíregyháza már több, mint egy évtizede gyarapodik zöld területekkel.

„Az elmúlt 15-20 évben ez már egy bevált akciónk, amit a városlakók minden évben szeretettel fogadnak és amire előszeretettel pályáznak. Az idei évben „A szomszéd fűje mindig zöldebb” akciónkra 138 pályázat érkezett, ebből 14-et kellett elutasítunk, különböző okok miatt. A nyertes pályázókat értesítettük, április 12-én, azaz pénteki napon 8 és 2 óra között, illetve 13-án, szombaton szintén 8 és 2 óra között várjuk a Tüzér utca 2-4 szám alatti telepünkön, hogy átvegyék az 1 köbméter komposztos termőföldet, illetve az 1 kg fűmagot”

– nyilatkozta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.  Az ültess egy fát! akció keretében, amelyet szintén februárban hirdetett meg a NYÍRVV, 142-en pályáztak sikeresen több éves facsemetékre és díszcserjékre. A növényeket április 20-án, és 27-én lehet átvenni szintén a Tüzér u. 2-4. szám alatt. A nyerteseket emailben értesítik majd. Az önkormányzat és a városüzemeltető társaság bízik abban, hogy a környezetszépítő kezdeményezések hosszú távú eredményeket hoznak majd a város zöldfelületeinek növekedésében és minőségében, illetve abban is, hogy a lakosság továbbra is aktívan részt vesz Nyíregyháza környezetének tudatos alakításában.

 

Kapcsolódó galéria

A szomszéd fűje mindig zöldebb akció 2024