A nyíregyháziak több évtizedes álma vált ma valóra

Rekordidő, alig 6 hónap alatt épült meg a Nyíregyházi Jégcsarnok. A nyíregyháziak 40 éve vártak rá, most TAO-os forrásokból és kormányzati támogatással valósult meg. A pályát ünnepélyes keretek között adták át, a meglepetés vendég az olimpikon Tóth Ivett volt. A jégpályát péntek délután ingyen ki lehetett próbálni, este pedig jégdiszkó várja az érdeklődőket.


„Régóta vártunk erre a gyönyörű szép létesítményre...”

A rekordidő, alig több mint hat hónap alatt épült fel a jégpálya, de a nyíregyháziak már 40 éve várnak rá - ezt hangsúlyozta Szabó Tünde a megnyitón. A beruházás 70%-ban a társasági adó látvány csapatsportra felajánlható forrásaiból, 30%-ban pedig kormányzati forrásokból valósult meg.

- Nekünk az elsődleges célunk, hogy minden gyermek sportoljon, ehhez létesítményeket biztosítsunk, és ha már vannak gyerekek és vannak sportlétesítményeink, akkor hozzunk eseményeket, már most lehetett hallani a megnyitó alkalmával, akár Nyíregyháza-Debrecen összecsapása is lehet jégkorong sportágban – emelte ki dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, EMMI.

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

„Sok embernek kell ezt megköszönnöm!"

Összefogás eredménye a jégcsarnok, ezt hangsúlyozta a város polgármestere. Dr. Kovács Ferenc köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak, akik felajánlották a társasági adójukat, a kormánynak és a nyíregyháziaknak is.

- Két év munkája és összefogása eredményeként elkészült, a Szabolcsi Jégsport Egyesülettel összefogva indítottuk. Köszönöm a jégkorong szövetségnek, kiadták a támogató nyilatkozatot, a nyíregyházi cégeknek, akik az adójukat ide irányították, hiszen TAO-s beruházás – szögezte le dr. Kovács Ferenc.

 

„Várom a nyíregyházi sportolókat a válogatottba!"

Nyíregyházi korcsolyázókat, hokisokat szeretne látni a válogatottban Kósa Lajos. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetsége elnökeként elmondta, hogy az elmúlt 10 évben Kaposvárott, Jászberényben, Debrecenben és Budapestben épültek jégpályák, vagy fejlesztették a jégcsarnokot, most pedig Nyíregyháza is jégpályával büszkélkedhet. A kormány azonban további jeges fejlesztéseket tervez.

- A fedett jégpályák száma megsokszorozódott és a Hírcsák program, amit a kormány támogat, az azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden megyei jogú nagyvárosban legyen fedett jégpálya. A fővárosban természetesen több, ezen kívül egy Nemzeti Korcsolyázó Központot szeretnénk építeni az István mezőn, ami egy fedett hosszúpályás gyorskorcsolya pálya lenne – mondta Kósa Lajos.

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

Baráti áron lehet korcsolyázni

A Nyíregyházi Jégpálya 60x30 méteres és 1800 négyzetméter jégfelülettel, valamint öltözőkkel rendelkezik. Hétköznapokon délelőtt az iskolák, óvodák használhatják, délután edzéseket tartanak, az esti órákban és hétvégén pedig bárki igénybe veheti. A belépő felnőtteknek 1000, a kedvezményes jegy pedig 700 forintba kerül. Péntek este jégdiszkóval ünneplik a pálya megnyitását.


Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)