A nyári vakáció második turnusát kezdte el a Kis Vakond Gyermektábor

A programokon közel 600 kisdiák vesz részt. A foglalkozások reggel 8-tól délután 16 óráig tartanak az általános iskolás gyermekeknek, szakképesített csoportvezetők irányítják, tanítják őket.


A Kis Vakond gyermektábor 27. éve működik Nyíregyházán. Idén 8 turnusban vakációznak az általános iskolás gyerekek, színes, játékos programokkal várják őket. A nebulókkal pedagógusok foglalkoznak, igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni a személyiségformálásra, és a testmozgásra, ezért sokat vannak a szabadban.

2017 novemberében a Kis Vakond tábor elnyerte az ÉV GYERMEKTÁBORA címet, amit Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetség elnöke adott át.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Vasváry Zoltán, a Kis Vakond Gyermektábor táborvezetője elmondta:

A Kis Vakond nyári napközis táborban, ezen a nyáron 8 turnusban, több mint 600 gyereket fogunk tudni fogadni. Jelenleg a második turnus kezdődött el ebben a pillanatban egy órával ezelőtt. Ahol 8 csoportban, 140 gyerek kezdte meg a nyári szünidő hasznos idejének eltöltését.

A gyerekek az első napon ismerkednek a többi csoporttaggal, illetve a csoportvezetőkkel. Reggel 8-ra érkeznek, ahol megbeszélik, ki melyik játékkal kezdi a napot, a hét végére pedig a különböző állomásokon bajnokságot rendeznek.

A gyerekek háromszor étkeznek, a szabadidejüket pedig készségfejlesztő játékokkal töltik, de csocsóra és léghokira is akad idejük.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Sinka Márk, tanuló hozzátette:

Szokott lenni ugye a csocsó bajnokság, meg még tavaly János bácsi tartott ilyen kapufa lövő versenyt. Meg még van ugye homokvár építő verseny, meg logikai feladatok. Meg most ami újdonság az a léghoki.

A kisiskolások a történelem fontos pillanataival ismerkedhetnek meg, táncot és népi énekeket tanulhatnak. Ki mit tud versenyt is rendeznek, ahol a gyermekek bármivel nevezhetnek. Még van lehetőség jelentkezni a Kis Vakond táborba, hiszen egészen augusztusig tart. A Kis Vakond Gyermektábor weboldalán regisztrálhatnak, de több típusú önkormányzati tábor is várja még a gyermekeket, többek között úszótábor, nyelvi tábor, foci tábor ahol a gyermekek kikapcsolódhatnak, de ugyanakkor rengeteget tanulhatnak.

 

Horváth Kíra