A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tartottak megemlékezést

Dr. Balogh Barnabás bűnügyi főkapitány-helyettes elmondta:

Megyénkben 2017-ben 1100, idén eddig mintegy 600 családon belül elkövetett erőszakos bűncselekmény vált ismertté; az esetek nagy részét nők sérelmére követtek el. Az látszik, hogy csökken a tendencia és bízunk benne, hogy az a cél, amit mi megfogalmaztunk, hogy társadalmi összefogást hívunk itt életre és ezt fogjuk fenntartani, ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az elkövetkezőkben a nők közül minél kevesebben váljanak áldozattá. Ez nagy mértékben hozzájárulhat majd ahhoz, hogy a társadalmi problémák – sajnos nem megszűnnek, de kevesebb lesz.

A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény szervezeti keretén belül működő családok átmeneti otthonánál is kérhetnek segítséget, ellátást a bántalmazott nők, édesanyák.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Nagy Erzsébet igazgató kiemelte:

Ilyenkor a szociális munka eszközeit alkalmazzuk elsősorban és megpróbálunk biztonságot, megértést nyújtani az anyáknak, azoknak a nőknek, akik sérelmet szenvedtek. Ugyanakkor megemlíteném azt is, hogy intézményünk nemcsak felnőttekkel foglalkozik, hanem elsősorban gyermekekkel. Számukra is kompletten nyújtjuk a segítséget, mert ha az anyát vagy a családban bárkit ér bántalmazás, akkor ennek szenvedő alanya a gyermek is és így őt, őket is meg kell segítenünk.

Az intézményben másfél éven keresztül tudnak ellátást biztosítani – tette hozzá az igazgató. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tartott rendőrségi megemlékezésen többek között egészségügyi szakemberek, különböző hatóságok, civil szervezetek, egyházak képviselői voltak jelen – ők tudnak és akarnak is tenni a nők kizsákmányolása, bántalmazása ellen, hangzott el a rendezvényen.

 

Dér Vivien