A négy között a kupában a Fatum Nyíregyháza!

A Magyar Kupa visszavágóján lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a DVTK ellen. Az első mérkőzést a mieink nyerték 3-0-ra. 

A meccs eleje Lászlop Alexandráról szólt, a Fatum játékosa hét pontot szerzett egy fél játszma alatt. Meg is lépett a Nyíregyháza, és 15-6-ra vezetett. A folytatásban sem volt ellenszere a Diósgyőrnek a hazaiakkal szemben, végül minden kezdőjátékos pontot szerzett az első szettben, és könnyedén nyerte a játékrészt a Fatum Nyíregyháza. 

A második felvonásban is nagy fölényben játszottak a mieink, Asly Antivero rendre jól támadott, Valerin Carabali pedig jól blokkolt, így 12-6-nál már hat pont volt a különbség. A hajrában már bátran cserélt Adrian Chylinski, a pályára lépők pedig éltek a lehetőséggel, és megnyerte ezt a szettet is a csapat, ezzel eldőlt, hogy a négy közé jut a Magyar Kupában. 

A harmadik játszma elején több volt a hiba, a DVTK pedig Egri vezérletével elkapta a fonalat, és vezetett. A szett felénél viszont ritmust váltott a csapat, és a végén a fiatalok újból pályára léphettek. 3-0-ra győzött a Nyíregyháza, és várhatja következő ellenfelét, a Szent Benedeket vagy a Békéscsabát. 

Fatum Nyíregyháza – DVTK 3-0 (10, 17, 20)

Nyíregyháza: Antivero 13, Lászlop 10, Carabali 12, Kocic 15, Szabó L.6, Galvao 1

Csere: Tóth F., Farkas G.(liberó), Tolnai, Földi 2, Rufin-Martínez

vezetőedző: Adrian Chylinski 

DVTK: Einarsdöttir, Skoric 11, Egri K. 13, Hegyi, Prosvirina 6,Horváth 

Csere: Kundrák (liberó), Kalmár 1, Hollósi 2

vezetőedző: Németh Szabolcs 

Adrian Chylinski: - Jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosan nyertük az első két játszmát, de a folytatásban kiütközött a vasárnapi meccs fáradtsága, és kicsit elvesztettük a fókuszt. Sikerült rendezni a sorokat, és a fiatalok is lehetőséget kaphattak. Örülök a továbbjutásnak, és készülünk a következő feladatokra.