A megye egyetlen olimpikonja
Rövidesen elindul Rióba Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló a megye egyetlen olimpikonja. Ma az egyik cég négyéves szerződést kötött a sportolóval.

A második olimpiájára utazhat rövidesen Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló felkészülését a Diego 24 Kft. is támogatta, és a jövőben is segíti, ezért négyéves szerződést kötöttek a sportolóval.

– Aki ismeri Mátét, pontosan tudja, mennyi lemondással jár, hogy minden hajnalban rója a kilométereket, hogy minél jobb formába kerüljön. Szeretnénk neki segíteni, hogy minél jobb eredményt érjen el a jövőben, ezért döntöttünk a támogatása mellett, és nagyon szurkolunk neki – mondta Verebélyi Tibor, a Diego 24 Kft. ügyvezetője.

Máté jó formában van, előbb országos csúcsot javított tavasszal, legutóbb pedig az 5 kilométeres távon döntötte meg szabadtéren egyéni rekordját. Nemcsak a megye, hanem a régió egyetlen olimpikonjaként utazhat Rióba.

– Óriási segítség számomra ez a támogatás, mert egy olimpiára felkészülni komoly költségekkel jár. Már az egy nagy dolog, hogy második alkalommal lehetek ott a játékokon, mert kijutni is nagyon nehéz. Folyamatosan böngészem a híreket Rióval kapcsolatban, hallom, hogy vannak problémák, de nem foglalkozom vele, szeretnék minél jobban szerepelni – mondta Helebrandt Máté.

Az olimpikon pénteken az NYTV Szieszta című műsorának a vendége lesz, szombaton pedig a tiszteletére a Kossuth téren egy rendezvényt tartanak (INDÍTSUK EGYÜTT AZ OLIMPIÁRA MÁTÉT!).

Dankó László