A megváltozott körülmények ellenére az olimpia a cél - Gangl Edina Nyíregyházán

Újabb példaképeket hívott Nyíregyházára az Aqua SE. Ezúttal Gangl Edina Európa-bajnok és Szegedi Panni korosztálvos válogatott vízilabdázó tartott előadást gyerekeknek. A cél  a nyíregyházi fiatalok motiválása. 

Példaképek közelről címmel indított sorozatot a Nyíregyházi Aqua SE. A vízilabda klub folyamatosan hív ismert játékosokat edzőket a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy találkozhassanak velük a gyerekek. Gangl Edina Európa-bajnok örömmel tett eleget a felkérésnek, és szívesen válaszolt a fiatalok kérdéseire. Számára a fő cél a következő évi olimpia. 

- Természetesen mindenkinek ott van a fejében az olimpia. A következő szezon fő célja, hogy kvalifikáljuk magunkat. Most megváltozott körülményekhez kell alkalmazkodnunk, de úgy készülünk, hogy ott leszünk - mondta Gangl Edina az UVSE vízilabdázója.  

Szegedi Panni még csak 16 éves, a jövő válogatottjának egyik meghatározó játékosa lehet. Már a korosztályos nemzeti csapat tagja. Pár éve úszással kezdett, és akkor még csak álmodott arról, hogy egyszer a világ legjobbjaival edzhet. 

- 13 éves voltam amikor először a felnőttek edzésére hívtak. A barátnőmmel néztünk egymásra, és legszívesebben visítottunk volna, hogy a példaképeinkkel együtt tréningezhetünk. Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot - mondta Szegedi Panni, az UVSE játékosa. 

Az Aqua SE legkisebb játékosai az elmúlt hétvégén már mérkőzést játszhattak. Egerbe és Miskolcra utazott a csapat, és jó eredményeket ért el. A nyíregyházi klubnál is egyre több kislány vízilabdázik. 

- Örömmel mondhatom, hogy sok lány érdeklődik a vízilabda iránt. Nagyon szorgalmasak, keményen dolgoznak, és alig várják már, hogy elkezdődjön az őszi szezon - mondra Kántor Gábor edző. 

Augusztusban folytatódik a Példaképek közelről sorozat, akkor is ismert játékosok érkeznek Nyíregyházára.