A másodikat is megnyerte a Fatum Nyíregyháza!

A női röplabda Extraliga negyeddöntős párharcának második mérkőzésén a MÁV Előre Foxconn együttesét fogadta a Fatum Nyíregyháza.
Rémálomszerűen indult a meccs, a vendégek támadásai rendere ponttal fejeződtek be. Sok volt a hiba nyitásfogadásban, ezt pedig azonnal kihasználták a fehérváriak, és nyerték is az első szettet. 
A második játszmában aztán megérkezett a meccsbe a Fatum. Sokat javultak a nyitások és a fogadások, Nina Kocic pedig remekül támadott. Fokozatosan húzott el a Nyíregyháza, majd a szett felénél Valerin Carabali pillanatai következtek, aki zsinórban négyszer volt eredményes. Jól védekezett a csapat, és biztosan nyerte a játékrészt. 
A harmadik felvonás végig nagy csatát hozott, és felváltva vezettek a csapatok. Adrian Chylinski bevetette Nagy Sanját is, és Szabó Lili is többször pontosan támadott, így a szett második felében 3-4 pontos előnyt szereztek a mieink, ami kitartott a végéig, és nyerte ezt a játszmát is a Fatum.
A negyedik játékrész is nagyon izgalmasan alakult, de szinte végig a Nyíregyházánál volt az előny. A fehérváriaknál jól szállt be Vacsi Evelin, de hiába szerzett pontokat, a Fatum lendületét nem tudta megtörni, és megnyerték a mieink a mérkőzést. 
A három nyert meccsig tartó párharc állása ezzel 2-0 a Fatum Nyíregyháza javára, folytatás Székesfehérváron. 

Fatum Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3-1 (-7, 16, 21, 18)

Nyíregyháza: Kocic 31, Carabali 15, Galvao 1, Jeremic 3, Földi 1, Szabó L. 9

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 5, Nagy S.

vezetőedző: Adrian Chylinski

MÁV Előre: Dvoracek 18, Michalevicz 5, Pallag 11, Markovic 10, Orosz 1, Andersson 12

Csere: Kovács, Tóth J.(liberók),  Király-Tálas, Matos 3, Vacsi 4

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Adrian Chylinski: - Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, aminek az okát elemezni fogjuk, de azt kértem a szett után a lányoktól, hogy azt gyorsan felejtsék el. Ritmust váltottunk, betartották amit kértem tőlük, és büszke vagyok rájuk, mert megfordították ezt a nagyon fontos mérkőzést. Most egy nap regeneráció következik, de készülünk tovább a harmadik mérkőzésre, mert egy jó csapathoz utazunk, akik biztosan nem fogják feladni a párharcot.